Drie ideeën om de trap op te leuken

trap

In elk huis is er minstens een aanwezig, tenzij je in een appartement woont. Het gaat hier natuurlijk over een trap. De trap aanpakken is meestal niet een van de eerste dingen die geopperd wordt als het huis aangepakt moet worden. Wat maakt het nou uit hoe je trap eruit ziet? Toch kan het wel degelijk een verschil maken en zorgen voor een waardevermeerdering in het huis. In dit artikel vind je enkele tips waarmee je de trap in huis kan opleuken.

Kies niet voor standaard

Vaak zijn trappen in bepaalde standaard kleuren te vinden in een huis. Vaak zijn ze wit, of er is gekozen voor vloerbedekking als trapbekleding. De meest voorkomende kleuren zijn donkerblauw of grijs. Natuurlijk is daar niks mee, maar als je er echt iets moois van wil maken, kies je voor een andere kleur. Trek de stoute schoenen eens aan en kies voor een echte eyecatcher. Een oud roze of mintgroene kleur kan heel mooi staan op de trap.

Trapleuning

Naast mooi moet een trapleuning bovenal veilig zijn. Je moet je er goed aan kunnen vasthouden en hij moet goed aan de muur bevestigd zijn. Je wil immers niet van de trap vallen. Toch valt er nog veel te variëren ten opzichte van de standaard trapleuningen. Kies bijvoorbeeld eens voor een houten boomstam variant. Zo creëer je wat speelsheid en oogt het niet zo stijfjes.

Wanddecoratie

In het trapgat heb je eigenlijk altijd een hoge muur tot je beschikking waar je van alles mee kan doen. Sowieso is het mooi om deze muur in een kleurtje te verven, maar je kan ook heel veel doen met wanddecoratie. Hang er bijvoorbeeld een mooie op maat gemaakte spiegel aan op. Ook is het mooi om een fotowand te maken. Daar hang je dan allerlei foto’s van familie en vrienden aan op. De foto’s hangen dan niet prominent in de woonkamer, maar toch hangen ze op een plek waar je regelmatig langs loopt. Dat geeft een persoonlijk tintje aan je huis.

Gastblogs

ideeënInspiratieTipsTrap

Comments zijn uitgeschakeld.

    Laat zien dat je geen robot bent door de volgende afbeelding te kiezen Sleutel.