Een tuin met hoogteverschil: zo richt je hem in

trap tuin

Hoewel Nederland natuurlijk een heel plat land is, zijn er wel degelijk tuinen te vinden waar wat hoogteverschil in zit. De tuin loopt af, of hij loopt juist op. Het inrichten van een dergelijke tuin vraagt een iets andere aanpak dan een ‘normale’ tuin die gewoon plat loopt. Hoe kan je een tuin met hoogteverschillen het beste inrichten?

Verschillende zones

Een leuke manier om om te gaan met hoogteverschillen is door verschillende terrassen aan te leggen. Elk terras kan je dan op een eigen manier aankleden. Het terras het dichtst bij het huis maak je bijvoorbeeld de loungeplek van. Je kan er heerlijk een lounge set kwijt onder de overkapping, waardoor je altijd droog en in de schaduw zit. Wil je toch in de zon zitten, kan je op een van de andere terrassen zitten. Bij een tuin met hoogteverschillen is het wel belangrijk om te zorgen voor een goed afwatersysteem. Je wil niet dat je huis onder water komt te staan als het regent. Ook wil je de buren niet tot overlast zijn met watervallen die ontstaan in de tuin.

Trappen

De verschillende hoogtes zijn meestal te bereiken door het aanleggen van trappen. Deze trappen kan je op veel verschillende manieren aanleggen. Je kan kiezen voor een strakke, rechte trap. Wil je de tuin iets speelser indelen, dan kan je ervoor kiezen om de trap niet helemaal recht aan te leggen, maar juist iets meer kris kras door elkaar. Natuurlijk moet je nog wel van de ene trede op de andere kunnen stappen, maar ze hoeven niet altijd recht onder elkaar geplaatst te worden. Deze trappen zijn ook uitstekend geschikt om leuk aan te kleden met bloembakken, plantenbakken, windlichten of fakkels. Op die manier creëer je ook sfeer in de tuin. Houd er wel rekening mee dat je ook wel eens in het donker thuis komt. Het is dan niet de bedoeling dat je je nek breekt door van de trap te vallen of door over een bloembak te struikelen.

Gastblogs

InspiratieopknappenTipsTraptuin

Comments zijn uitgeschakeld.

    Laat zien dat je geen robot bent door de volgende afbeelding te kiezen Auto.