Op kamers in Amsterdam

studentenkamer

Mijn dochter Willemijn is begin mei begonnen aan haar afstudeerstage. Ze studeert economie en het was altijd al haar droom om stage te lopen bij een grote bank. Maar die grote banken bevinden zich niet in het dorp waar wij wonen, dus toen zich een kans voordeed bij een bank in Amsterdam besloot Willemijn te verhuizen. Ze ging op zoek naar een kamer in Amsterdam maar dat bleek nog niet zo makkelijk! In deze blog vertel ik je alles over deze zoektocht en hoe ze uiteindelijk een fijn nieuw thuis vond.

studentenkamer

Zoeken op internet

Van haar studiegenootjes had Willemijn al verhalen gehoord over de krappe huizenmarkt in

Amsterdam. Dus we wisten een beetje waar we aan begonnen, maar dat de markt zo krap is hadden we niet kunnen bedenken. Willemijn schreef zich in op kamernet en werd lid van allerlei facebookgroepen voor kamerzoekenden. Maar zodra er een leuke kamer online kwam te staan, reageerden er meteen zo veel mensen op dat Willemijn er moeilijk tussenkwam. Een paar keer werd ze uitgenodigd voor een hospiteeravond maar omdat we ver van de stad wonen was dit moeilijk te combineren met haar andere afspraken. Zo ging er een maand voorbij en de startdatum van haar stage kwam dichter en dichterbij. Wat nu?

Geluk uit een onverwachte hoek

Toen zat ik een keer ’s avonds in de trein en daar kwam ik een oude kennis uit mijn eigen

studententijd tegen. We hadden flink wat bij te kletsen en op een gegeven moment hadden we het ook over onze gezinnen. Ik vertelde over Willemijn en haar zoektocht, en toen pakte mijn kennis meteen haar telefoon. Mijn kennis had zelf lange tijd in Amsterdam gewoond en had nog vele vrienden daar. En een van die vrienden verhuurde kamers aan studenten. Na een telefoontje bleek dat die vriend nog wel wat opties voor kamers open had, en in het weekend gingen we meteen langs om de kamers te bekijken. De deal was snel rond en zo had Willemijn toch nog een kamer gevonden. Wat een geluk!

Verhuizing

Nadat Willemijn het contract had getekend begonnen we snel alles voor haar verhuizing te regelen. De kamer was ongemeubileerd dus we moesten nog een aantal meubels aanschaffen. Maar het grootste pijnpunt bleek dat de kamer zonder vloer opgeleverd werd. Nou is mijn man wel vrij handig, maar hij is ook vrij druk en moest voor werk een tijd naar het buitenland. Hij had geen tijd om voor de geplande verhuizing een vloer te kunnen leggen. Toen tipte de huisbaas Laminaat inclusief leggen Laminaatwinkel. Binnen een week lag er een keurige laminaatvloer in de kamer! Dit scheelde ons veel gedoe en zo kon Willemijn voor het begin van haar stage in haar nieuwe kamer gaan wonen. Zo kwam gelukkig alles goed en Willemijn woont nu met veel plezier in Amsterdam.

4 tips om een trap veiliger te maken

watch your step

Jaarlijks gebeuren er veel ongelukken op de trap. Zeker met kleine kinderen of mensen die slecht ter been zijn kan een steile trap vervelende situaties opleveren. Een groot deel van deze ongelukken kan worden voorkomen door kleine aanpassingen. De aanpassingen zijn meestal gemakkelijk uit te voeren zonder specialistische kennis. We geven daarom 5 tips om je trap veiliger te maken.

watch your step

Leg geen spullen op de trap

Een van de meest voorkomende redenen waarom ongelukken op de trap gebeuren is dat er iemand struikelt door spullen die op de trap liggen. Hoe vaak gebeurt het dat je even iets op de trap legt omdat je zo meteen toch naar boven gaat? Vervolgens komt er iemand de trap aflopen die de spullen over het hoofd ziet en struikelt. Het is dus beter om de spullen op een andere plek neer te leggen, waar niemand erover kan struikelen.

Plaats een traphekje

Voor kleine kinderen kan de trap een interessante plek zijn om op en af te klauteren. Wanneer je ze even uit het oog verliest en ze zelf op pad gaan kan het maar zo zijn dat ze de trap op klimmen. Door een traphekje te plaatsen kun je voorkomen dat ze zelfstandig de trap betreden. Traphekjes zijn gemakkelijk zelf te monteren.

Controleer of de leuningen stevig vastzitten

Bij veel trappen kun je je vasthouden aan een trapleuning voor extra houvast. Controleer meerdere keren per jaar of de leuning nog wel goed vastzit. Zeker bij veelvoudig gebruik kan een leuning steeds losser gaan zitten. Controleer bijvoorbeeld of de schroeven nog goed vastzitten en de leuning geen slijtage heeft.

Kies op tijd voor een traplift

Soms kan traplopen een moeilijke of pijnlijke ervaring worden. Pijn in de gewrichten of evenwichtsverlies zijn vaak genoemde problemen bij het traplopen. Wanneer je problemen ervaart bij het traplopen kan een traplift laten installeren een goede beslissing zijn. Hierdoor kan je zonder problemen naar boven of beneden. Hier kun je meer informatie lezen over trapliften. Een traplift kan op iedere trap geïnstalleerd worden zonder dat dit ten koste gaat van het gemak.

Alles over EPDM

huis met plat dak

De laatste tijd wordt er op platte daken steeds vaker EPDM als dakbedekking gebruikt. Maar wat is dit precies en waarom kiezen we er steeds vaker voor?

huis met plat dak

EPDM

EPDM is de afkorting voor Ethyleen-Propyleen-Dieen-Monomeer, een synthetisch soort rubber. Dit wordt zodanig verwerkt dat er een elastisch product ontstaat, EPDM folie, met eigenschappen die het zeer geschikt maken om te gebruiken als dakbedekking.

Zo is de folie zeer elastisch, tot wel 400%, zodat het makkelijk te verwerken is op daken of andere toepassingen. Het is bestand tegen temperaturen van −35 °C tot +120 °C zonder daarbij zijn eigenschappen te verliezen. Hittegolf of nieuwe ijstijd, geen probleem! Daarnaast is de folie zeer goed bestand tegen verschillende stoffen. Zuren, zouten, ozon en ook uv-stralen tasten het materiaal niet aan. Ook dit maakt het gebruik op daken erg aantrekkelijk. Tenslotte gaat het materiaal met gemak meer dan 50 jaar mee.

EPDM op je dak

Al deze eigenschappen zorgen ervoor dat EPDM folie zeer geschikt is als dakbedekking op platte daken. Daken staan voortdurend bloot aan alle weersomstandigheden die je maar kunt bedenken. Hagel, sneeuw, regen en vooral heel veel uv-straling, het hele jaar door. Traditionele dakbedekking als bitumen heeft de neiging daardoor snel zijn kwaliteit te verliezen, het brokkelt als het ware af. Bij EPDM is dit niet het geval: het folie loopt geen schade op door water, koude, warmte of uv-straling en blijft gewoon zijn werk doen zonder in kwaliteit terug te lopen. Dat zorgt ervoor dat platte daken veel langer waterdicht blijven en je binnenshuis minder kans hebt op lekkages.

Een plat dak met bitumen dien je regelmatig te inspecteren. Een beschadiging of slijtage ontstaat snel en kan op zijn beurt in no time gevolgen hebben in de vorm van lekkages. Na een jaar of twintig heeft het materiaal zijn beste tijd gehad en zal je helemaal regelmatig het dak op moeten om te checken of alles er nog goed bij ligt. Kies je voor EPDM folie hoef je je hier veel minder zorgen om te maken, het materiaal blijft in principe meer dan 50 jaar goed.

EPDM pakket

Om het platte dak van je huis of schuur van deze duurzame dakbedekking te voorzien hoef je niet in de weer met branders of losse stroken. Een EPDM pakket bevat precies het juiste formaat folie en alle andere materialen die je nodig hebt om je dak opnieuw te bedekken. Dat kun je in principe zelf, maar ook vakmannen werken volop met dit materiaal, dus schakel gerust hulp in als je dit prettiger vindt.

Laminaat kopen

laminaat

Als je gaat verbouwen of verhuizen, is één van de eerste, belangrijke keuzes wat voor soort vloer het wordt. Laminaat is één van de meest gekozen opties.
Het is verkrijgbaar in allerlei soorten en modellen en er is voor elke woonstijl wel een passend model te vinden. Maar naast het uiterlijk moet je bij het kopen van laminaat op nog een paar zaken letten.

Voor welke ruimte zoek je laminaat

Voor je laminaat gaat uitzoeken, is het belangrijk om te weten waar je het precies wilt leggen, want dat bepaalt hoe intensief het gebruikt gaat worden. Laminaat is er in verschillende kwaliteitsklassen en laminaat in een slaapkamer, of op zolder zal minder intensief gebruikt worden, dan laminaat in de woonkamer, of in een werkruimte, dus daar heb je een andere kwaliteitsklasse voor nodig.
Wil je vloerverwarming gaan gebruiken, dan moet je hier zeker rekening mee houden met de keuze voor laminaat, gewoon laminaat is niet geschikt voor vloerverwarming. Je hebt hier speciaal, dun laminaat voor, laat je voor aanschaf goed voorlichten door een specialist.

Bereken de hoeveelheid laminaat die je nodig hebt, door de oppervlakte van de kamer, of kamers, uit te rekenen (lengte x breedte) en reken ongeveer 10% extra voor het zaagverlies.

laminaat

Spelen met licht en de ruimte optisch groter maken

Heb je een donkere kamer, dan zal een lichtere laminaatvloer je huis meteen een stuk lichter maken, terwijl in een lichte kamer een donkere vloer ook goed past. Een lichte vloer laat de ruimte optisch ook groter lijken. Houd dus rekening met de lichtinval in de kamer bij het uitzoeken van laminaat.

Een andere truc om de ruimte optisch groter te laten lijken, is spelen met hoe je het laminaat legt. Heb je een diepe smalle kamer, leg het laminaat dan horizontaal. Heb je juist een korte, brede kamer, leg het laminaat dan verticaal. Zo lijkt in beide gevallen je kamer groter.

Ondervloer

Voor laminaat heb je een ondervloer nodig, deze zijn er in verschillende soorten. Er zijn speciale ondervloeren om te isoleren, vocht af te stoten, te egaliseren of om loopgeluid te verminderen. Welke ondervloer je nodig hebt, hang af van de ondergrond. Heb je een ouder huis met een houten vloer, dan heb je waarschijnlijk een ondervloer nodig die oneffenheden goed opvangt, heb je een betonnen vloer dan zal een vochtafstotende ondervloer meer voor de hand liggen. In een appartement ben je verplicht om een ondervloer te nemen die het geluid dempt.

Woonstijl en meubels

Voor je verliefd wordt op een nieuwe vloer is het handig om de rest van je meubels en kleuren in gedachten te houden. Laminaat heeft een duidelijke uitstraling, dus het moet wel goed combineren met de rest van je meubels en inrichting.

In de meeste winkels kun je een proefstukje laminaat meenemen, zo kun je het thuis bij je meubels houden, of bij de verf die je uitgezocht hebt.

Wanneer je houdt van een woonstijl waar de meubels echte blikvangers zijn, kun je het beste voor een neutrale vloer kiezen. Zo vallen je meubels nog beter op.

Hoe je je woning beter toegankelijk kunt maken

woonkamer

Voor mensen met mobiliteitsproblemen is het hebben van een toegankelijk, handicapvriendelijk huis een noodzaak en niet alleen een luxe. Lees verder om erachter te komen hoe je je huis toegankelijker kunt maken voor je vrienden en familie met spullen uit je lokale woonwinkel of andere inrichting van je huis.

Het gemiddelde huis is meestal niet erg handicapvriendelijk. Dit is geen probleem totdat je, iemand die bij je in huis woont, of een frequente bezoeker van je huis, bepaalde mobiliteitsproblemen heeft of andere gezondheidsproblemen die speciale aanpassingen en aanpassingen vereisen. Er zijn talloze dingen die je kunt doen om je huis handicapvriendelijk te maken.

Hindernisbaan of voetbalveld

Wanneer iemand voor stabiliteit op een rollator vertrouwt, kan een kamer die eruit ziet als een hindernisbaan gevaarlijk voor hen zijn. Ze hebben ruimtes nodig die groot genoeg zijn om door te lopen zonder dat ze zich zijwaarts hoeven te draaien of de rollator ergens heen moeten slepen. Woonkamers en slaapkamers moeten spaarzaam ingericht zijn om het veilig en gemakkelijk door hen te laten lopen.

woonkamer

Uitglijden en glijden

Als iemand die bij je in huis woont of je huis bezoekt, afhankelijk is van een rollator of een stok gebruikt voor balans, is het noodzakelijk dat je alle kleedjes verwijdert. Het is ook essentieel dat je een zware, niet-wegglijdende mat plaatst in een deur van de ingang. Stokken en wandelaars kunnen gemakkelijk op natte vloeren wegglijden. Ze kunnen ook gemakkelijk verstrikt raken in beddenspreien of de kussenovertrekken op stoelen.

De badkamer kan een gevaarlijke zone zijn voor iemand met een handicap. Anti-slip bad- en douchevlakken zijn een noodzaak. Je kunt enkele handgrepen voor de handicap in het bad of de douche installeren, naast het toilet als veiligheidsvoorziening. In jou lokale woonwinkel kun je hier al diverse gemakkelijk te installeren artikelen voor vinden.

Handgrepen

Niet alle voorwaarden voor handicaps brengen mobiliteitsproblemen met zich mee. Iemand met slopende artritis kan het moeilijk vinden om deurknoppen en kranen te gebruiken. Het vervangen van standaard kraanstijlen met handgrepen met zonder knoppen, die gemakkelijker te gebruiken zijn of met kranen met bewegingssensoren, kan het leven een stuk eenvoudiger voor hen maken. Een deurklink in de vorm van een hendel is gemakkelijker te openen dan een standaard deurknop, omdat er geen draai beweging nodig is om hem te bedienen.

Meubilair

Als je jong en lichamelijk fit bent, kan het heerlijk zijn om weg te zakken in een comfortabele bank. Maar voor iemand met mobiliteitsproblemen, rug-, been- en heupproblemen is een zachte, laag-op-de-vloerbank niet goed. Stevige, hogere zitopties zijn meer handicapvriendelijk. Zorg dat je ten minste één stoel met stevige armen in je huis hebt staan, want deze zijn gemakkelijker te verlaten dan een bank of een stoel zonder armleuningen.

stoel

Trappen en hellingen

Trappen en hellingen zonder leuningen zijn de perfecte opstelling voor een ongeval. Het toevoegen van leuningen maakt ze veiliger, net als de toevoeging van antislipmateriaal om te voorkomen dat iemand uitglijdt op een regenachtige dag.

Het nemen van maatregelen om je huis handicap vriendelijke te maken, is een geweldige manier om vrienden en familie met speciale behoeften te laten zien hoeveel je om hen geeft. Veel van deze tips zijn goedkoop, maar de veiligheid en het gemak die ze bieden, is van onschatbare waarde.

Bekijk nu alle woonwinkels op Bankstellenshop.com om jou locale woonwinkel te vinden.

De juiste palletwikkelaar is niet zo ingewikkeld te vinden (met deze tips)

De juiste palletwikkelaar is niet zo ingewikkeld te vinden (met deze tips)

Een goede palletwikkelaar is onmisbaar voor veel bedrijven. Het aanbod is ruim en er zijn steeds meer nieuwe wikkelaars op de markt die het wikkelen van pallets makkelijker, veiliger, sneller en goedkoper maken. Er zijn een aantal belangrijke factoren waarmee rekening gehouden moet worden bij het aanschaffen van een palletwikkelaar.

Welke palletwikkelmachine past bij de logistieke operatie?

Het is belangrijk om goed in te schatten welke capaciteit van de palletwikkelaar aansluit bij uw behoefte. Is het ter ondersteuning en blijft u ook handmatig pallets wikkelen of wilt u volautomatisch gaan? Gebeurt het wikkelen in één tempo of zit er veel verschil in drukke en rustige wikkel-dagen of uren? Bereken nauwkeurig hoe de tijd voor het wikkelen en handelen per pallet door elke machine beïnvloed wordt en hoeveel arbeid hiermee gemoeid gaat. Bereken hoeveel pallets er gewikkeld worden en ga aan de hand daarvan informatie inwinnen.

De grootte van de pallets zijn natuurlijk een belangrijke factor voor het kiezen van de juiste palletwikkelaar. Des te groter de pallets des te aantrekkelijker het is om dit door een machine te laten doen. Sommige wikkelaars kunnen zowel grote als kleine pallets verwerken. Veel palletwikkelaars hebben verschillende bedieningsfuncties die verschillende aanpassingsvermogen hebben ten opzichte van de palletmaat en hoogte.

Wikkelt uw bedrijf voornamelijk één maat pallets dan is het misschien handig een volautomatische palletwikkelaar uit te kiezen. Zijn er veel verschillende maten pallets dan kan dit ook volautomatisch maar is dit doorgaans alleen rendabel als er veel pallets gewikkeld worden.

Verder is het belangrijk om de palletwikkelaar goed te laat werken met de bestaande pallets, oprijplaten of horseshoes. Zijn er alleen houten pallets of ook pallets van piepschuim of kunststof? Als de pallets gewikkeld worden is het makkelijk om deze direct naar transport of opslagruimte te dirigeren?

De juiste palletwikkelaar is niet zo ingewikkeld te vinden (met deze tips)

Veiligheid van de palletwikkelaar

Een palletwikkelaar kan ook van grote invloed zijn op de veiligheid van stapelen. Welke soort pallets worden er gebruikt, hoe worden de pallets gestapeld, worden er voornamelijk heftrucks gebruik om de pallets te vervoeren?

De folie wordt erg strak gewikkeld rondom de pallet door een palletwikkelaar en aangezien dit machinaal of semi automatisch gebeurt is daar natuurlijk een veiligheidsrisico aan gebonden. Er zit op elke elke palletwikkelaar een sterke rem en u heeft over het algemeen de keuze uit een handmatige of mechanische rem. Bedenk en onderzoek goed welke rem het veiligst voor de operatie is.

Folie en palletwikkelaar

Er zijn veel verschillende soorten folie en niet alle palletwikkelaars kunnen alle soorten folie verwerken. Het is noodzakelijk om van te voren te evalueren welke folie-soort u wilt gebruiken. Online zijn er een aantal rekenmachines die voor de verschillende folies berekenen wat de kosten zijn voor de verschillende pallet-maten. Onderzoek ook welke folie extra veiligheid en bescherming kan bieden en eventueel een mooiere presentatie kan zijn aan uw klanten.

Kosten van de wikkelaar

Op veel nieuwe palletwikkelaars zit een garantie van een jaar. De restwaarde bedraagt als deze in goede staat is zo’n 20-30%. Bereken goed hoeveel arbeidstijd elke wikkelaar kan besparen en overleg met personeel en de leverancier of dit een juiste inschatting is. Bekijk filmpjes online van de verschillende palletwikkelaars en overweeg om misschien eerst te huren. Kijk niet enkel naar prijs maar ook naar het te behalen bedrijfsvoordeel door bijvoorbeeld schadebeperking, arbeidstijdverkorting of snellere levering.

Ontwerp je eigen trapstickers

trapsticker

Persoonlijk zijn wij dol op het versieren van onze woning met mooie en inspiratievolle teksten. Zelf een ontwerp maken voor je trap is dan ook des te leuker om de uitstraling van je woning te upgraden en ook nog eens persoonlijker te maken. Wij hebben onze favoriete teksten en quotes voor jou op een rijtje gezet:

trapsticker

  • If you get tired, learn to rest, not to quit.
  • Herinner je gisteren, denk aan morgen, leef vandaag!
  • Een dag niet gelachen is een dag niet geleefd.
  • I will persist until I succeed
  • Don’t expect to see a change if you don’t make one
  • Let’s celebrate something today.

Dit is natuurlijk maar een zeer kleine greep uit onze favorieten, maar kunnen je hopelijk al een klein beetje inspiratie bieden.

Tips om zelf mooie teksten of quotes te verzinnen

Wil je liever zelf aan de slag met het verzinnen van mooie teksten of quotes om zo de trapsticker nog persoonlijker te maken? Wij geven je graag een paar handige tips:

  • Ga voor een tekst die aansluit op jouw leven. Heb je heel veel obstakels overwonnen in je leven en blijf je gewoon doorgaan? Bedenk dan een mooie tekst die bij deze strijd past.
  • Heb je een jarenlange strijd tegen de kilo’s overwonnen en is jouw motto van ‘altijd doorgaan’ eindelijk geslaagd? Kies dan een tekst die hierbij past. Niet alleen als reminder voor je succes, maar ook als geheugensteuntje als je het even moeilijk hebt.
  • Is er een quote die jij en je vrienden heel vaak gebruiken en geeft dit je een nostalgisch en prettig gevoel? Laat deze dan afdrukken als trapsticker, zodat je elke dag weer dat geluksgevoel mag ervaren.

De meeste mensen hebben de mooiste quotes en teksten allang in hun hoofd zitten. Je moet alleen een manier vinden om het er ook echt uit te laten komen. Ga er dan ook eens lekker voor zitten, pak een pen en papier en schrijf alles op wat je te binnen schiet. Heb je echt geen inspiratie? Bekijk dan eens je favoriete films of televisie series en let op de mooie dingen die gezegd worden. Zo krijg je direct een inspiratieboost voor de mooiste teksten op je traptreden.

Tips voor het kopen van een traplift

trap

Het kopen van een traplift is een zeer belangrijke aankoop waar zorgvuldig over na gedacht moet worden. Dit is een dure en vooral ook essentiële toevoeging aan je huis. Je wilt dan ook dat deze optimaal presteert en je niet in de steek laat. Zonder dit apparaat kom je immers niet meer je trappen op of af. Onderstaande vind je een aantal interessante tips die je kunt gebruiken wanneer je opzoek gaat naar je eigen traplift.

Betrouwbaarheid

Dit is een enorme factoor wanneer je opzoek bent naar een nieuwe traplift. Je wilt immers altijd kunnen vertrouwen op je lift en je niet onveilig voelen wanneer deze je van boven naar beneden brengt, of andersom. Daarom is het belangrijk om een lift te hebben van hoge kwaliteit die jou veilig laat voelen en niet teleurstelt. Vind verschillende mogelijkheden op gebied van betrouwbare trapliften

Design

Dit is ook geen geheel onbelangrijke factoor wanneer het aankomt op het kopen van een lift voor je trap. Trapliften kunnen regelmatig heel groot zijn en niet bepaald mooi voor het oog. Zoek daarom een traplift die aansluit bij het design van je huis en je trap. Zo is het een mooie toevoeging aan je woning in plaats van een storend object

Prijs

Je wilt natuurlijk niet teveel betalen voor je traplift. Besteed daarom ook genoeg tijd om een partij te vinden die voldoet aan bovenstaande eisen voor een geschikte prijs. Het zou zonde zijn als de lift een enorm deel van je budget op slikt en je er vervolgens achter komt dat dezelfde lift ergens anders voor een betere prijs wordt aangeboden.

Onthoud deze tips wanneer je opzoek gaat naar een nieuwe traplift voor je woning en je bent bijna verzekerd van de juiste aankoop.