Voor- en nadelen van een houten trap

voordelen en nadelen houten trap

Veel woningen zijn voorzien van een houten trap! Wat zijn de voordelen van zo’n houten trap in huis? Zijn er redenen om voor een ander model, bijvoorbeeld een metalen trap in huis te kiezen? In dit artikel lees je er meer over.

Wil je een houten trap kopen? Dan heb je keuze uit  verschillende type houten trappen. Kijk bijvoorbeeld eens naar het verschil tussen een open en gesloten trap. Een gesloten trap is voorzien van stootborden tussen de treden hiervan. De stootborden verkleinen de kans dat je achter een trede blijft hangen. Het neemt echter ook veel licht weg, wanneer je de gesloten houten trap in de woonkamer plaatst. Wat zijn voor jou de belangrijkste voor- en nadelen van houten trappen? 

Voordelen van een houten trap

Een belangrijk voordeel van een houten trap, is de natuurlijke uitstraling hiervan. Wanneer je het hout niet bewerkt, creëer je met een houten trap een echte eyecatcher in je interieur! Daarbij biedt een houten trap het voordeel, dat je deze relatief eenvoudig zelf kunt monteren. Kijk hiervoor eens naar de mogelijkheden van een doe-het-zelf trap. Deze bouwpakket trappen zijn snel leverbaar en kun je relatief makkelijk zelf in elkaar zetten. Zo hoeft een houten trap niet duur te zijn! 

Tip: kies altijd voor een kwalitatief goede houten trap, om te voorkomen dat loopsporen op de trap al snel zichtbaar worden. Zeker bij goedkope houten trappen is het risico op loopsporen groot. Bent u zelf een beetje handig? Dan is het kiezen voor een bouwpakket trap een voordelig keuze. Kijk op Houtcompleet.nl voor goedkope doe-het-zelf trappen van hout.

Houten trappen hebben ook nadelen 

Aan houten trappen zitten een aantal nadelen ten opzichte van bijvoorbeeld een metalen trap. Zo kan het hout gaan werken, wat ertoe leidt dat de treden na een aantal jaar beginnen te kraken. Zeker wanneer je op de eerste etage slaapt, kan dit een nadeel zijn! Een ander nadeel aan een houten trap, is het feit dat je de houten trap vaker zal moeten onderhouden. Schuur de trap bijvoorbeeld eens in de zoveel jaar op en voorzie deze van een nieuwe likje lak of verf. Zo lijkt de trap weer als nieuw! 

Gastblogs

houten trapTipsTrapTraprenovatie

Comments zijn uitgeschakeld.

    Laat zien dat je geen robot bent door de volgende afbeelding te kiezen Vliegtuig.