Zoekt u een modern en prachtig alternatief voor trapverlichting? Kijk dan eens naar LED-verlichting voor uw trap, een vernuftige vervanger voor de gangbare wand- of plafondlampen. Omdat LED-verlichting relatief klein en in sommige vormen zelfs flexibel is, kunt u de lampen op allerlei verschillende manieren in uw trap verwerken. Het zorgt voor een super hip uiterlijk met daarbij een extra veilig gevoel! Vooral als u bijvoorbeeld iedere trede apart voorziet van een LED-strip, waardoor ook in het donker perfect ziet waar de trap begint en ophoudt. Bovendien is LED-verlichting erg energiezuinig, dus u bespaart ook flink op uw energierekening! Om u aan een beetje inspiratie te helpen volgen hieronder een aantal ideeën voor LED-verlichting voor trappen.

Langs de muur

Als u wel graag wilt overstappen naar LED-verlichting maar de klassieke wandverlichting nog niet overboord wil gooien, kunt u ervoor kiezen om de lampen of strips in de muur te verwerken. Zo heeft u wel voordeel van de energiezuinige lampen, terwijl u het klassieke gevoel behoudt!

Op de stootborden

Sommige huizen beschikken over een gesloten trap. Dit maakt het mogelijk om de LED-verlichting te verwerken in de stootborden. Hiermee legt u de nadruk op iedere individuele traptrede, wat een erg moderne uitstraling geeft. Doordat iedere traptrede zo goed zichtbaar is, brengt het ook extra veiligheid met zich mee.

Aan de leuning

LED-lampen hebben het grote voordeel dat ze niet warm worden. Dit maakt het mogelijk om de verlichting aan de leuning te plaatsen. Zorg er wel voor dat u het mooi afwerkt; een duidelijk zichtbare LED-strip is natuurlijk geen mooi gezicht. Het verlichten van de trapleuning is een zeer originele toevoeging aan iedere inrichting, voor iedereen die wel iets nieuws aandurft!

Onder de treden

Veruit de meeste mensen plaatsen de LED-strips onder de traptreden. Met name het overstekende gedeelte is perfect om een LED-strip onder te plakken. Het geeft een modern, haast futuristisch sfeertje aan de trap. Bovendien verlichten de strips door de plaatsing de trede onder hen, waardoor de gehele trap duidelijk te zien is!
Andere interessante websites voor uw huis:
https://vanrossumbeveiligen.nl/

Reacties zijn uitgeschakeld