Waarschijnlijk heeft iedereen er wel eens eentje gehad: een uitklapbare trap naar een zolder of zolderkamer toe. Deze trappen zijn veelal oud en daardoor niet meer zo betrouwbaar. Wist u dat de vakmannen van Toptrap.nl ook regelmatig worden ingeschakeld voor het renoveren van zoldertrappen? Eventueel is het ook mogelijk om de uitklapbare trap naar de zolder te laten weghalen en te laten vervangen voor een vaste trap. Dat gebeurt vooral voor een betere toegang naar de zolder. We vertellen graag wat meer over de voor- en nadelen van een vaste trap naar je zolderkamer.

Voordelen van een vaste trap naar de zolder

Op een vaste trap loop je natuurlijk veel gemakkelijker en veiliger naar de zolder toe. Ook bij het tillen van spullen, die je wilt opbergen op de zolder, is een vaste trap veel handiger. Een eenvoudige uitklapbare trap raakt sneller versleten en is bovendien een stuk onveiliger. Dit is dan ook de voornaamste reden dat mensen ervoor kiezen om uiteindelijk toch een vaste trap aan te laten brengen.
wenteltrap

Nadelen van een vaste trap naar de zolder

Toegegeven, er kleeft ook een groot nadeel aan een vaste trap naar de zolderkamer. Een vaste trap neemt meer tijd en ruimte in beslag als een eenvoudige uitklapbare trap naar zolder. Het kost meer tijd om een vaste trap te maken en die trap neemt meer ruimte in dan voorheen het geval was. Dat weegt, volgens ons, alleen niet op tegen de mooiere uitstraling van een vaste trap naar zolder.

Schakel vandaag nog een specialist in voor een zoldertraprenovatie

Zoals u heeft kunnen lezen kan Toptrap.nl u uitstekend helpen bij het renoveren van de trap naar zolderkamer. Het is ook een goede keuze voor de langere termijn, want de kosten van een vaste trap naar zolder blijken in de praktijk meestal erg mee te vallen. Interesse? Neem contact op.

Reacties zijn uitgeschakeld