Woonwagen en kou

Wat moet je doen als je het ontzettend koud hebt en je niet weet wat je aan moet. Waar komt de tocht vandaan en wat kan ik het beste er tegen doen! Als je veel last hebt van tocht en het komt uit de deur dan is het verstandig om een tochtstrip voor een deur aan te schaffen! Een tochtstrip aanschaffen is vaak handig om de tocht tegen te gaan. Mensen die in een woonwagen wonen hebben er vaak het meest last van of mensen die in een slecht geïsoleerd huis wonen. Woonwagens zijn vaak niet goed geïsoleerd, waardoor woonwagens bekend staan om de kou. 

Woonwagen kopen

Wanneer je een woonwagen wil kopen moet je op een aantal aspecten letten. Allereerst, moet je kijken waar je hem wil kopen. Tegenwoordig kan je een woonwagen kopen online, dat is net zo makkelijk! Veel mensen kopen tegenwoordig spullen online, omdat je goed kan kijken naar het interieur van binnen en naar de verschillende kwaliteiten ervan. Dat geldt dus ook met een woonwagen, je kan gewoon kijken naar wat je wilt, welk model en welke kleur en zo kan je jouw ideale woonwagen samenstellen. Doe wel eerst onderzoek naar wat voor soort woonwagen je wilt.

Soorten woonwagens

Je hebt verschillende soorten woonwagens, veel mensen ken de simpele woonwagens op wielen, maar er zijn zoveel meer woonwagens! Je hebt stacaravans, campers, motorhome, alkoof, retro caravan en nog veel meer soorten caravans en woonwagens! Degene die je wilt is helemaal afhankelijk van jouw wensen en voorkeuren. Het is wel verstandig om te kijken naar wat bij jou past en wat kan horen bij jouw prijsklasse. Je wilt natuurlijk geen woonwagen die uit elkaar gaat van ellende. Het liefst wil je natuurlijk een fijne en goede woonwagen die aan al jouw wensen voldoet. Gelukkig zijn er verschillende oplossingen om dat mogelijk te maken! 

Verschil tussen wagens

Er zit een belangrijk verschil tussen woonwagens en stacaravans. Een heel belangrijk verschil tussen de twee is dat een woonwagen écht bedoelt is om in te wonen, daarom zal een woonwagen veel meer opties bevatten dan een stacaravan. Een stacaravan, is juist bedoeld voor een korte en snelle vakantie. Het is bedoeld om een snelle woning te hebben voor een aantal dagen, ook kan een stacaravan heel erg luxe zijn, maar dat kost natuurlijk veel meer dan wanneer je een simpele stacaravan hebt. Het begrip is simpel; hoe luxere caravan je wil hebben, hoe duurdere kosten daaraan verbonden zitten!

Woonwagen plek

Je mag niet zomaar een woonwagen ergens neerzetten. Je hebt sowieso eerst een omgevingsvergunning nodig als je een woonwagen ergens wil neerzetten! Woonwagens mogen alleen ergens staan met een bestemmingsplan, ook is het handig en verplicht om jouw woonwagen op een plek neer te zetten waar je water, gas en elektra kan halen. Wanneer je een woonwagen vergunning wil aanvragen moet je dat doen via DUO en er ligt een gemiddelde wachttijd van 8 weken, bij een uitgebreide procedure ligt de wachttijd tot 26 weken en bij beide gevallen kan de wachttijd worden verlengd met 6 weken. Er is dus een lange wachttijd voor een vergunning van een woonwagen. 

Reacties zijn uitgeschakeld