Verschillende soorten schroeven

Verschillende soorten schroeven

Iedereen die regelmatig de handen uit de mouwen steekt om eens lekker te gaan klussen, maakt waarschijnlijk vaak gebruik van schroeven. Deze handige dingen kunnen bij veel klusjes goed van pas komen. Bijvoorbeeld wanneer je iets op wilt hangen of in elkaar moet zetten. Wanneer je in de bouwmarkt op zoek gaat naar nieuwe schroeven, zie je waarschijnlijk tientallen verschillende soorten liggen. Het is best logisch dat je niet altijd precies weet welke schroeven je nodig hebt. Dit artikel ligt een paar van de meest gebruikte schroeven verder toe.

klussen

Metaalschroeven

Zoals de naam al zegt, kun je metaalschroeven gebruiken voor in verschillende soorten metaal. Binnen de metaalschroeven kun je weer onderscheid maken tussen platkop- en cilinderkopschroeven. Waar platschroeven vooral gebruikt worden voor lichte verbindingen, gebruiken klussers cilinderkopschroeven liever voor wat zwaardere verbindingen.

Woodies schroeven

Klussers die verstand hebben van schroeven, kiezen doorgaans voor Woodies schroeven. Deze schroeven zijn geschikt om te gebruiken voor iedere houtsoort. Deze schroeven bevatten freesribben onder de koppen. Dit verruimt het materiaal, wat de kop beter laat verzinken. Voorboren is bij deze schroeven niet nodig, door de speciale punten die hierop zitten. Deze zorgen er namelijk voor dat de schroef gaat grijpen. Dit verkleint de kans op splijting bij het indraaien van de schroef aanzienlijk.

Houtschroeven

Deze schroeven zijn geschikt wanneer je verschillende houten onderdelen met elkaar wilt verbinden. Bovendien kun je deze schroeven ook gebruiken bij het bevestigen van hang- en sluitwerk. Ook deze schroeven zijn weer onder te verdelen in verschillende categorieën. Zo heb je schroeven met een platte kop, maar ook schroeven met een bolle- of een lenskop. Het voordeel van schroeven met een platte kop, is dat deze gelijk met het houtoppervlak komen te liggen. Bij de andere twee soorten houtschroeven is dit niet het geval.

Plaatschroeven

De laatste soort schroef die door veel klussers wordt gebruikt, is de plaatschroef. Deze schroef wordt door klussers gebruikt voor het bevestigen van dunne delen, zoals gipsplaten. De speciale gipsplaatschroeven die je hiervoor kunt gebruiken, bestaan uit roestvrijstaal. Hoewel de schroeven over een voorpunt beschikken, wordt het aangeraden om een gaatje voor te boren.

Tips voor het kiezen van een gerenommeerd slotenmakerbedrijf

Tips voor het kiezen van een gerenommeerd slotenmakerbedrijf

Verricht wat onderzoek

Heb je jezelf ooit weleens buitengesloten van je auto of huis? Of kon je je autosleutels niet meer vinden en dus ook je autodeur niet meer openen? Meestal is dan het eerste dat bij je opkomt om contact op te nemen met familie en vrienden en te vragen of ze je de bos met reservesleutels kunnen brengen. Maar misschien heb je bij niemand een extra sleutel neergelegd of kun je niemand bereiken. Dan is de volgende stap om contact op te nemen met een slotenmaker bij jou in de buurt. Voordat je afspraken maakt met een slotenmaker moet je er wel zeker van zijn dat het bedrijf dat je belt ook betrouwbaar is. Het is gebleken dat sommige slotenmakers die in het telefoonboek adverteren niet bepaald betrouwbaar zijn. Het ergste is dat deze ‘technici’ helemaal geen scholing hebben gehad en dan juist meer schade aan je eigendom kunnen veroorzaken.

Bekijk waar de slotenmaker zich bevindt

Een nummer dat je hebt gevonden in het telefoonboek of in de Gouden Gids hoeft geen nummer te zijn van een slotenmaker bij jou in de buurt en kan zelfs van een slotenmaker zijn uit een hele andere regio. Dit bedrijf adverteert gewoon met een lokaal adres en telefoonnummer maar in werkelijkheid is er geen winkel of kantoor en bel jij naar een nummer in een andere stad. Ze geven je dan een offerte die behoorlijk duur uitvalt. Wanneer de slotenmaker arriveert, wil hij extra geld omdat hij van ver moest komen en je voelt je dan te ongemakkelijk om hem weg te sturen. Als de slotenmaker alleen contant geld accepteert, is dat ook een teken dat het bedrijf geen betrouwbare slotenmaker is.

Soms kun je deze onbetrouwbare ‘slotenmakers’ die zogenaamd bij jou in de buurt zitten detecteren omdat ze meerdere vermeldingen kunnen hebben – soms wel meer dan 30 vermeldingen op één telefoonnummer. Ze gebruiken dan verschillende namen, maar de telefoonnummers zijn allemaal hetzelfde en je komt uit bij een callcenter.Die sturen dan een slotenmaker naar jouw locatie wat een hoop gedoe is en extra kosten met zich meebrengt.

Hoe kun je het beste een slotenmakerbedrijf kiezen?

Er zijn natuurlijk ook betrouwbare en eerlijke slotenmakers bij jou in de buurt. Het beste advies is om al onderzoek te doen voordat je wordt buitengesloten of in een noodsituatie terechtkomt.

Misschien overweegt je om bij jouw thuis de veiligheid te verbeteren door nachtsloten te laten installeren, de sloten van deuren en ramen te veranderen of zelfs een huisalarmsysteem te laten installeren. Dan is het nu het juiste moment om achter de computer te gaan zitten en verschillende bedrijven te gaan onderzoeken.

 www.locksecure.nl/slotenmaker-den-haag – Uw lokale slotenmaker

Hoe kun je oplichting door een slotenmaker voorkomen?

Hoe kun je oplichting door een slotenmaker voorkomen?

We vertrouwen als we in nood zitten slotenmakers onze auto of ons huis toe. Helaas neemt oplichting door slotenmakers toe. In dit artikel bespreken we een paar tips om ervoor te zorgen dat de slotenmaker, die je inhuurt, een betrouwbare vakman is.

Vraag om een identificatie

Houd altijd de omgeving in de gaten. In het geval dat er iemand aankomt in een voertuig zonder naam en beweert dat hij bij een specifiek slotenmakersbedrijf is aangesloten, laat hem dan absoluut niet toe om aan het werk te gaan. Legitieme slotenmakersbedrijven sturen hun technici altijd in een voertuig met daarop de bedrijfslogo’s, telefoonnummers en merkgerelateerde tools.

Vraag om een schriftelijke offerte

Vraag altijd om een schriftelijke offerte. Dit zorgt ervoor dat je niet te maken krijgt met verborgen kosten en extra arbeidskosten. Als een slotenmaker aarzelt om zwart op wit een offerte te geven, laat hem dan niet aan de klus beginnen. Dit kan betekenen dat ze niet gerenommeerd zijn en gewoon snel wat geld willen verdienen.

De schatting van de kosten ter plaatse moet overeenstemmen met de schriftelijke offerte

Elk gerenommeerd slotenmakersbedrijf zal je tijdens het telefonische gesprek een gedetailleerde schatting van de kosten kunnen geven. Dit omvat de voorrijdkosten, de kosten voor arbeid en de benodigde onderdelen. Slotenmakers die onbetrouwbaar zijn veranderen bij aankomst hun schatting van de prijs en zullen met extra verborgen kosten op de proppen komen.

Zeg ‘Nee’ tegen boren en vervangen

Elk slotenmakersbedrijf dat suggereert dat het slot moet worden opengeboord of worden vervangen, is onbetrouwbaar. Ervaren slotenmakers kunnen bijna elke deur ontgrendelen. Als ze het slot willen openboren, zeg dan gewoon ‘Nee’. De kans is groot dat ze je oplichten en je alleen maar meer geld uit je zak willen kloppen. Alle echte slotenmakerbedrijven trainen hun technici om elke deur goed te kunnen ontgrendelen.

Vermijd contante transacties

Alle echte slotenmakers geven je de mogelijkheid om contant, per cheque en met een kaart te kunnen betalen. Elk bedrijf dat alleen op contante transacties staat, wil gewoon snel geld verdienen en dan is het 99,99% oplichterij. Dit is ook een belangrijke vraag, die je van tevoren moet stellen. Zorg ervoor dat je VOORDAT ze aan het werk gaan, weet hoe je kunt betalen.

Laat de slotenmakers tijdens het werk niet alleen

Het is belangrijk om de persoon, die aan het werk is, goed in de gaten te houden en te kijken wat ze doen. Je zorgvuldigheid kan namelijk voorkomen dat je op meer manieren wordt opgelicht.

Neem gerust een kijkje op onze website – Slotenmaker 24 in Tilburg

Wat je wel en niet mee kan nemen in je hypotheek

Wat je wel en niet mee kan nemen in je hypotheek

Een huis kopen kost vaak meer dan je verwacht. Naast de kosten van de aankoop zijn er verschillende andere kosten. Denk aan de financieringskosten en ook de kosten voor het overdragen van de woning. Daarnaast is er vaak nog wat extra geld nodig voor de verbouwing, de inrichting en de tuin. Het is prettig om het allemaal mee te financieren in de hypotheek. Wat zijn echter de mogelijkheden om extra zaken mee te financieren in de hypotheek? Wat kun je nu wel of nu juist niet meenemen in de hypotheek?

geld met bloem

Voorzichtigheid bij de banken en overheid

De overheid heeft de banken na de kredietcrisis verschillende regels opgelegd. De banken moeten die regels uiteraard precies naleven. Het is hierdoor niet mogelijk om vrij geld te lenen voor tal van zaken. Zo is de maximale hypotheek vastgesteld op 100 procent van de waarde van de woning. Er zijn echter ook nog kosten voor de taxatie, notaris en de hypotheekadviseur. De verbouwing kan wel gefinancierd worden. Denk aan een andere keuken, badkamer of traprenovatie (zie hiervoor deze website). Het inrichten van de woning moet uit eigen portemonnee voldaan worden. Het is niet mee te financieren in de hypotheek. Ook eerder afgesloten leningen kunnen vaak niet worden opgenomen in de hypotheek.

Een oplossing?

Het is belangrijk om eerst de woning te kopen. Na de overdracht is het mogelijk om te kijken naar andere financieringsvormen om zo een nieuw interieur aan te schaffen. Natuurlijk is het beter om hiervoor spaargeld voor te gebruiken. Soms kan het echter niet anders. De diepvries, koelkast of bank moet echt vervangen worden. Dan is het goed om zaken buiten de hypotheek om te financieren. Doe dit echter pas nadat de overdracht is afgerond van de woning.

Dit heb je nodig bij een grote verbouwing

Dit heb je nodig bij een grote verbouwing

Heb je verbouwplannen voor je woning? Dan wil je natuurlijk wel dat deze op een juiste manier en veilig worden uitgevoerd. Naast een duidelijke planning is het daarom ook erg belangrijk dat je de juiste materialen en gereedschappen gebruikt. Als je deze namelijk niet hebt zal de verbouwing een stuk lastiger worden om uit te voeren. Welke materialen en andere zaken heb je nodig bij een grote verbouwing? Dat lees je in dit artikel.

verbouwing

Het juiste accugereedschap voor efficiëntie

Bij verbouwingen is het bijna altijd nodig om gaten te boren, te zagen of leidingen aan elkaar te lassen. Dit zijn slechts enkele van de voorbeelden van taken die moeten worden uitgevoerd met accugereedschap. Maak van te voren een duidelijk plan van de verbouwing en bekijk welk gereedschap je nodig gaat hebben. Hierdoor koop je geen overbodige spullen of mis je juist belangrijke apparatuur tijdens het verbouwen. Online kun je de apparatuur en gereedschappen gemakkelijk vergelijken, zodat je een goede prijs kwaliteit verhouding vindt voor alles wat je nodig gaat hebben.

Op grote hoogte werken? Gebruik stellingen

Gaat je verbouwing de hoogte in dan is een goede stelling onmisbaar. Als je je woning aan de buitenkant wilt verbouwen bijvoorbeeld door het dak te herstellen dan zul je een stelling moeten plaatsen. Stellingen zijn er in veel formaten en materialen waarbij het belangrijk is dat je goede kwaliteit kiest. Dit is essentieel om op een veilige en verantwoorde manier aan je verbouwing te kunnen werken.

Steekwagens: gemakkelijk voorwerpen verplaatsen

Bij een verbouwing komt er vaak een hoop gesjouw kijken. Als je vaak grote voorwerpen moet verplaatsen tijdens het project dan is het slim om een hulpmiddel aan te schaffen zodat je niet altijd alles zelf hoeft te tillen. Met steekwagens kun je snel en gemakkelijk voorwerpen verplaatsen. Hierdoor bespaar je een hoop tijd en energie die je in andere onderdelen van het project kunt steken.

Waarom je een wespennest met spoed moet verwijderen

Waarom je een wespennest met spoed moet verwijderen

Wanneer er zich een wespennest binnen of rondom je woning bevindt, is het belangrijk om deze met spoed weg te halen. Enerzijds om de renovatie van je trap uit te kunnen voeren. Anderzijds om zelf geen onnodige risico’s te lopen! Zeker voor mensen met een wespenallergie kan een wespensteek gevaarlijk zijn. Mocht je onverhoopt toch een steek krijgen, dan is het belangrijk om het gif zo snel mogelijk uit het lichaam te zuigen. Er zijn handige hulpmiddelen, die je hierbij helpen.

Bij een renovatie van de trap zal de deur naar buiten veelal open blijven. Je moet immers veel materiaal van buiten naar binnen verplaatsen. De kans is zodoende relatief groot, dat de wespen bij je woning naar binnen vliegen.

wespennest

Specialist inschakelen bij een wespennest verwijderen

Zelf een wespennest verwijderen is vaak geen optie. Particulieren beschikken niet over de benodigde, beschermende materialen om het nest op professionele wijze te verwijderen. Wespen zullen bij het verwijderen van hun nest al snel agressief zijn. Zonder de juiste kleding is de kans op steken groot. Iets wat je wenst te voorkomen! Daarbij moet je het nest niet alleen verwijderen, maar moeten de wespen ook dood. Zou je dit niet doen, dan beginnen de wespen al snel aan de bouw van een nieuw nest. Er zijn gespecialiseerde partijen, die hulp kunnen bieden bij het verwijderen van wespennesten.

Jonge koningin blijft tijdens de winter in leven

Vaak denkt men dat de wespen vanzelf dood zullen gaan tijdens de wintermaanden. Het maakt dat men de noodzaak van het verwijderen van een wespennest niet altijd inziet. Wist je dat de jonge koningin in een wespennest tijdens de winter in leven blijft? Aan het begin van het voorjaar zal de koningin beginnen aan de bouw van een nieuw nest. Hier legt zij de larven, waaruit de nieuwe koningin en werksters groeien. Door het wespennest te laten zitten, zal de overlast voortduren tijdens een volgende zomer.

Op kamers in Amsterdam

Op kamers in Amsterdam

Mijn dochter Willemijn is begin mei begonnen aan haar afstudeerstage. Ze studeert economie en het was altijd al haar droom om stage te lopen bij een grote bank. Maar die grote banken bevinden zich niet in het dorp waar wij wonen, dus toen zich een kans voordeed bij een bank in Amsterdam besloot Willemijn te verhuizen. Ze ging op zoek naar een kamer in Amsterdam maar dat bleek nog niet zo makkelijk! In deze blog vertel ik je alles over deze zoektocht en hoe ze uiteindelijk een fijn nieuw thuis vond.

studentenkamer

Zoeken op internet

Van haar studiegenootjes had Willemijn al verhalen gehoord over de krappe huizenmarkt in

Amsterdam. Dus we wisten een beetje waar we aan begonnen, maar dat de markt zo krap is hadden we niet kunnen bedenken. Willemijn schreef zich in op kamernet en werd lid van allerlei facebookgroepen voor kamerzoekenden. Maar zodra er een leuke kamer online kwam te staan, reageerden er meteen zo veel mensen op dat Willemijn er moeilijk tussenkwam. Een paar keer werd ze uitgenodigd voor een hospiteeravond maar omdat we ver van de stad wonen was dit moeilijk te combineren met haar andere afspraken. Zo ging er een maand voorbij en de startdatum van haar stage kwam dichter en dichterbij. Wat nu?

Geluk uit een onverwachte hoek

Toen zat ik een keer ’s avonds in de trein en daar kwam ik een oude kennis uit mijn eigen

studententijd tegen. We hadden flink wat bij te kletsen en op een gegeven moment hadden we het ook over onze gezinnen. Ik vertelde over Willemijn en haar zoektocht, en toen pakte mijn kennis meteen haar telefoon. Mijn kennis had zelf lange tijd in Amsterdam gewoond en had nog vele vrienden daar. En een van die vrienden verhuurde kamers aan studenten. Na een telefoontje bleek dat die vriend nog wel wat opties voor kamers open had, en in het weekend gingen we meteen langs om de kamers te bekijken. De deal was snel rond en zo had Willemijn toch nog een kamer gevonden. Wat een geluk!

Verhuizing

Nadat Willemijn het contract had getekend begonnen we snel alles voor haar verhuizing te regelen. De kamer was ongemeubileerd dus we moesten nog een aantal meubels aanschaffen. Maar het grootste pijnpunt bleek dat de kamer zonder vloer opgeleverd werd. Nou is mijn man wel vrij handig, maar hij is ook vrij druk en moest voor werk een tijd naar het buitenland. Hij had geen tijd om voor de geplande verhuizing een vloer te kunnen leggen. Toen tipte de huisbaas Laminaat inclusief leggen Laminaatwinkel. Binnen een week lag er een keurige laminaatvloer in de kamer! Dit scheelde ons veel gedoe en zo kon Willemijn voor het begin van haar stage in haar nieuwe kamer gaan wonen. Zo kwam gelukkig alles goed en Willemijn woont nu met veel plezier in Amsterdam.

4 tips om een trap veiliger te maken

4 tips om een trap veiliger te maken

Jaarlijks gebeuren er veel ongelukken op de trap. Zeker met kleine kinderen of mensen die slecht ter been zijn kan een steile trap vervelende situaties opleveren. Een groot deel van deze ongelukken kan worden voorkomen door kleine aanpassingen. De aanpassingen zijn meestal gemakkelijk uit te voeren zonder specialistische kennis. We geven daarom 5 tips om je trap veiliger te maken.

watch your step

Leg geen spullen op de trap

Een van de meest voorkomende redenen waarom ongelukken op de trap gebeuren is dat er iemand struikelt door spullen die op de trap liggen. Hoe vaak gebeurt het dat je even iets op de trap legt omdat je zo meteen toch naar boven gaat? Vervolgens komt er iemand de trap aflopen die de spullen over het hoofd ziet en struikelt. Het is dus beter om de spullen op een andere plek neer te leggen, waar niemand erover kan struikelen.

Plaats een traphekje

Voor kleine kinderen kan de trap een interessante plek zijn om op en af te klauteren. Wanneer je ze even uit het oog verliest en ze zelf op pad gaan kan het maar zo zijn dat ze de trap op klimmen. Door een traphekje te plaatsen kun je voorkomen dat ze zelfstandig de trap betreden. Traphekjes zijn gemakkelijk zelf te monteren.

Controleer of de leuningen stevig vastzitten

Bij veel trappen kun je je vasthouden aan een trapleuning voor extra houvast. Controleer meerdere keren per jaar of de leuning nog wel goed vastzit. Zeker bij veelvoudig gebruik kan een leuning steeds losser gaan zitten. Controleer bijvoorbeeld of de schroeven nog goed vastzitten en de leuning geen slijtage heeft.

Kies op tijd voor een traplift

Soms kan traplopen een moeilijke of pijnlijke ervaring worden. Pijn in de gewrichten of evenwichtsverlies zijn vaak genoemde problemen bij het traplopen. Wanneer je problemen ervaart bij het traplopen kan een traplift laten installeren een goede beslissing zijn. Hierdoor kan je zonder problemen naar boven of beneden. Hier kun je meer informatie lezen over trapliften. Een traplift kan op iedere trap geïnstalleerd worden zonder dat dit ten koste gaat van het gemak.

Alles over EPDM

Alles over EPDM

De laatste tijd wordt er op platte daken steeds vaker EPDM als dakbedekking gebruikt. Maar wat is dit precies en waarom kiezen we er steeds vaker voor?

huis met plat dak

EPDM

EPDM is de afkorting voor Ethyleen-Propyleen-Dieen-Monomeer, een synthetisch soort rubber. Dit wordt zodanig verwerkt dat er een elastisch product ontstaat, EPDM folie, met eigenschappen die het zeer geschikt maken om te gebruiken als dakbedekking.

Zo is de folie zeer elastisch, tot wel 400%, zodat het makkelijk te verwerken is op daken of andere toepassingen. Het is bestand tegen temperaturen van −35 °C tot +120 °C zonder daarbij zijn eigenschappen te verliezen. Hittegolf of nieuwe ijstijd, geen probleem! Daarnaast is de folie zeer goed bestand tegen verschillende stoffen. Zuren, zouten, ozon en ook uv-stralen tasten het materiaal niet aan. Ook dit maakt het gebruik op daken erg aantrekkelijk. Tenslotte gaat het materiaal met gemak meer dan 50 jaar mee.

EPDM op je dak

Al deze eigenschappen zorgen ervoor dat EPDM folie zeer geschikt is als dakbedekking op platte daken. Daken staan voortdurend bloot aan alle weersomstandigheden die je maar kunt bedenken. Hagel, sneeuw, regen en vooral heel veel uv-straling, het hele jaar door. Traditionele dakbedekking als bitumen heeft de neiging daardoor snel zijn kwaliteit te verliezen, het brokkelt als het ware af. Bij EPDM is dit niet het geval: het folie loopt geen schade op door water, koude, warmte of uv-straling en blijft gewoon zijn werk doen zonder in kwaliteit terug te lopen. Dat zorgt ervoor dat platte daken veel langer waterdicht blijven en je binnenshuis minder kans hebt op lekkages.

Een plat dak met bitumen dien je regelmatig te inspecteren. Een beschadiging of slijtage ontstaat snel en kan op zijn beurt in no time gevolgen hebben in de vorm van lekkages. Na een jaar of twintig heeft het materiaal zijn beste tijd gehad en zal je helemaal regelmatig het dak op moeten om te checken of alles er nog goed bij ligt. Kies je voor EPDM folie hoef je je hier veel minder zorgen om te maken, het materiaal blijft in principe meer dan 50 jaar goed.

EPDM pakket

Om het platte dak van je huis of schuur van deze duurzame dakbedekking te voorzien hoef je niet in de weer met branders of losse stroken. Een EPDM pakket bevat precies het juiste formaat folie en alle andere materialen die je nodig hebt om je dak opnieuw te bedekken. Dat kun je in principe zelf, maar ook vakmannen werken volop met dit materiaal, dus schakel gerust hulp in als je dit prettiger vindt.

Laminaat kopen

Laminaat kopen

Als je gaat verbouwen of verhuizen, is één van de eerste, belangrijke keuzes wat voor soort vloer het wordt. Laminaat is één van de meest gekozen opties.
Het is verkrijgbaar in allerlei soorten en modellen en er is voor elke woonstijl wel een passend model te vinden. Maar naast het uiterlijk moet je bij het kopen van laminaat op nog een paar zaken letten.

Voor welke ruimte zoek je laminaat

Voor je laminaat gaat uitzoeken, is het belangrijk om te weten waar je het precies wilt leggen, want dat bepaalt hoe intensief het gebruikt gaat worden. Laminaat is er in verschillende kwaliteitsklassen en laminaat in een slaapkamer, of op zolder zal minder intensief gebruikt worden, dan laminaat in de woonkamer, of in een werkruimte, dus daar heb je een andere kwaliteitsklasse voor nodig.
Wil je vloerverwarming gaan gebruiken, dan moet je hier zeker rekening mee houden met de keuze voor laminaat, gewoon laminaat is niet geschikt voor vloerverwarming. Je hebt hier speciaal, dun laminaat voor, laat je voor aanschaf goed voorlichten door een specialist.

Bereken de hoeveelheid laminaat die je nodig hebt, door de oppervlakte van de kamer, of kamers, uit te rekenen (lengte x breedte) en reken ongeveer 10% extra voor het zaagverlies.

laminaat

Spelen met licht en de ruimte optisch groter maken

Heb je een donkere kamer, dan zal een lichtere laminaatvloer je huis meteen een stuk lichter maken, terwijl in een lichte kamer een donkere vloer ook goed past. Een lichte vloer laat de ruimte optisch ook groter lijken. Houd dus rekening met de lichtinval in de kamer bij het uitzoeken van laminaat.

Een andere truc om de ruimte optisch groter te laten lijken, is spelen met hoe je het laminaat legt. Heb je een diepe smalle kamer, leg het laminaat dan horizontaal. Heb je juist een korte, brede kamer, leg het laminaat dan verticaal. Zo lijkt in beide gevallen je kamer groter.

Ondervloer

Voor laminaat heb je een ondervloer nodig, deze zijn er in verschillende soorten. Er zijn speciale ondervloeren om te isoleren, vocht af te stoten, te egaliseren of om loopgeluid te verminderen. Welke ondervloer je nodig hebt, hang af van de ondergrond. Heb je een ouder huis met een houten vloer, dan heb je waarschijnlijk een ondervloer nodig die oneffenheden goed opvangt, heb je een betonnen vloer dan zal een vochtafstotende ondervloer meer voor de hand liggen. In een appartement ben je verplicht om een ondervloer te nemen die het geluid dempt.

Woonstijl en meubels

Voor je verliefd wordt op een nieuwe vloer is het handig om de rest van je meubels en kleuren in gedachten te houden. Laminaat heeft een duidelijke uitstraling, dus het moet wel goed combineren met de rest van je meubels en inrichting.

In de meeste winkels kun je een proefstukje laminaat meenemen, zo kun je het thuis bij je meubels houden, of bij de verf die je uitgezocht hebt.

Wanneer je houdt van een woonstijl waar de meubels echte blikvangers zijn, kun je het beste voor een neutrale vloer kiezen. Zo vallen je meubels nog beter op.