Verschillende verlichting voor uw trap

Steeds meer mensen kiezen voor een traprenovatie met trapverlichting. Met verlichting voegt u extra sfeer toe aan de trap en het trappenhuis. Bovendien draagt trapverlichting bij aan meer veiligheid in huis. Een ongeluk zit in een klein hoekje en met verlichting op de trap verkleint u het risico op een val of misstap. Als u ’s avonds of ’s nachts de trap op en af loopt, ziet u goed waar u loopt. Wel zo’n prettig idee.

Trap met verlichting

Manieren om uw trap te verlichten

Er zijn heel veel manieren om uw trap te verlichten. Welke manier u kiest, hangt weer af van uw interieur, uw smaak en de vorm van de trap. U kunt uw trap verlichten op de volgende manieren:

 

 • Spotjes of ledlampen aan de wand
 • De trapleuning verlichten
 • Led-strips onder iedere traptrede
 • Lichtstrips op iedere traptrede

Spotjes of ledlampen aan de wand

De meest eenvoudige manier om een trap te verlichten is door lampen aan de wand te hangen. Spotjes zijn erg in trek als wandverlichting. Sommige in- en uitbouwspots zijn haast onzichtbaar, totdat u ’s avonds het licht aandoet. Een andere mogelijkheid is led-blokjes met ledlampjes die u aan de muur monteert. Deze blokjes geven licht aan de zijkant van de trap. De ledlampjes werken op batterijen en gaan branden door een sensor.

Verlichting aan de leuning

Het is ook mogelijk om de trapleuning te verlichten. Dit kunt u doen door aan de leuning een led-strook te monteren. Hiermee wordt de hele trapleuning op een duurzame wijze verlicht.

Ledstrips onder iedere traptrede

Wilt u dat u gehele trap verlicht is? Dan is trapverlichting in de traptreden een goede keuze. De verlichting kunt u heel makkelijk aanbrengen met ledstrips die u onder de traptreden plakt. Op deze manier wordt iedere trede verlicht met een ledstrip die onder de trede is geplakt. Deze strips zijn een makkelijke en snelle oplossing om uw trap volledig te verlichten.Trapleuning en verlichting

Lichtstrips op iedere traptrede

Een ander idee is om uw trap te verlichten met ‘glow in the dark’ strippen. Zodra het donker wordt, lichten deze strippen op en geven ze ruim acht uur licht. U kunt de strippen op een aantal traptreden plaatsen, maar ook op alle treden. Een groot pluspunt van deze aluminium lichtstrippen is dat ze geen stroom verbruiken. Zo bent u dus ook nog duurzaam bezig!

Spaarzame ledlampen

Naast aluminium lichtstrippen kunt u de traptreden ook verlichten met spaarzame ledlampen. Deze lampen zijn schokbestendig, waardoor ze ideaal zijn voor trappen. Met ledverlichting op uw trap creëert u een helder licht.

Een snelle en efficiënte traprenovatie

Als u op zoek bent naar een snelle traprenovatie, dan kunt u altijd contact opnemen met een van onze specialisten. Ze vertellen u graag meer over de mogelijkheden op het gebied van een traprenovatie. Dankzij hun kennis en ruime ervaring bieden ze u altijd een oplossing op maat. Onze specialisten werken snel en zeer efficiënt. Hierdoor is een traprenovatie binnen één tot twee dagen uitgevoerd.

Zo fleurt u eenvoudig het trappenhuis op

Zo fleurt u eenvoudig het trappenhuis op

De snelste manier om een mooi trappenhuis te krijgen, is door middel van een traprenovatie. Het begint namelijk bij de treden. Een traprenovatie kan al binnen één tot twee dagen worden uitgevoerd. Onze specialisten staan graag voor u klaar om u van advies te voorzien. Zo profiteert u jarenlang van een prachtige trap in uw woning.

Denk bij een traprenovatie ook aan het trappenhuis. Deze ruimte verbindt de verdiepingen met elkaar. Het trappenhuis is vaak een vergeten oppervlakte als het gaat om de styling, terwijl dit één van de meest gebruikte plekken in uw woning is. Het is eigenlijk zonde dat er zo weinig aandacht aan wordt besteed. Gelukkig kan het ook anders. Er zijn namelijk heel veel manieren om uw trappenhuis eenvoudig op te fleuren.

Plaats een kapstok of kledingkast

Is uw trap vlakbij een ingang of de voordeur geplaatst? Dan fleurt u uw trappenhuis eenvoudig op met een kapstok of kledingkast. Of hang een paar planken aan voor dozen met sjaals, mutsen of handschoenen. Het is ook mogelijk om de ruimte onder de trap om te toveren tot een grote diepe kast, waar u zomer- of winterkleding opbergt. Of houdt de ruimte open en plaats er een vrolijk gekleurd bankje of een mooie kist.  

kapstok

Ga aan de slag met woonaccessoires

Door posters of fotolijstjes aan de wanden van het trappenhuis te hangen, geeft u het trappenhuis al snel een vrolijke look. Kies voor posters en lijstjes die op uw interieur aansluiten, zodat het een geheel wordt. Wilt u wat anders? Dan is het leuk om mandjes met planten aan de muur op te hangen. Naast het stylen van de wanden kunt u er ook voor kiezen om de traptreden zelf op te fleuren. U doet dit eenvoudig  door op een paar hoeken kleine plantjes of lantaarns te plaatsen. Dit geeft een knusse uitstraling.

Besteed aandacht aan de muren

Schilder de muren in een kleur die bij de rest van uw interieur past. Hiermee creëert u eenheid in uw woning. Wilt u iets anders dan een kleur op de muur? Beplak de wanden dan met een doorlopend fotobehang. Dit kan een beeld zijn van een skyline van uw favoriete stad, een bol vol groene bomen of een azuurblauwe zee. Uniek idee toch?

Trapleuning met lampen

Kies voor een passende trapleuning

De trapleuning is een belangrijke toevoeging aan uw trap. Deze zorgt niet alleen voor meer veiligheid, maar geeft uw trappenhuis en uw woning ook de gewenste uitstraling. Tegenwoordig is er veel keus in het type leuningen. Van RVS tot aan hout. Wat betreft RVS heeft u de keuze uit een gepolijste, geborstelde of gesatineerde trapleuning. Wilt u graag meer weten over een traprenovatie? Of wilt u een trapleuning van RVS laten plaatsen? Neem dan contact op met onze specialisten. Zij vertellen u graag meer over de vele mogelijkheden.

Welke trapbekleding is het meest geschikt voor huisdieren?

Wanneer uw huisdier vaak in huis rondloopt, zal deze ook vaak de trap op- en aflopen, waarschijnlijk het liefst om hun favoriete baasje te volgen. Maar de nageltjes van uw kat of hond kunnen de trapbekleding wel beschadigen. Zo zijn kattennagels scherp genoeg om schade aan te brengen aan hout, tapijt en laminaat. Gelukkig is er voor elk probleem een oplossing en zijn er speciale traptreden beschikbaar die bestemd zijn tegen kattennagels en tegelijkertijd voldoende grip bieden, zodat uw huisdier niet uitglijdt.

hond op tapijt

Scherpe nagels

Hoe kort u de nagels van je kat of hond ook knipt, ze blijken altijd scherp genoeg om de trapbekleding te beschadigen. De scherpe nagels zorgen voor krassen of een tapijt met veel pluisjes. Uw kat of hond is zich van geen kwaad bewust, maar vervelend is het wel. U heeft daarbij ook geen tijd om uw huisdieren constant in de gaten te houden. Helemaal wanneer de trap zich in de woonkamer bevindt is het lastig om ze uit de buurt te houden. Het tapijt of de trap elk jaar vervangen, kan behoorlijk in de kosten lopen. Daarom is het verstandig om naar andere oplossingen te kijken.  

Stevige materialen

Heeft een kat of hond eenmaal met zijn scherpe nagels of tanden aan de trapbekleding gezeten, dan kan het voorkomen dat het tapijt op de treden rafelig is en lussen en losse draden heeft. U kunt deze losse stukken verwijderen door ze te knippen, maar het tapijt zal verder gaan rafelen. Gelukkig zijn er trappen te koop van materialen die geschikt zijn voor honden en katten. Hout, steen of glas is vaak een betere keuze dan een trap met tapijt. Steen en glas vereisen nauwelijks onderhoud. Bij een houten vloer is het belangrijk dat u deze regelmatig van een beschermlaag voorziet en is dus niet geheel onderhoudsvrij. Na het aanbrengen van de beschermlaag (een soort wax) wordt het oppervlak glad, waardoor het huisdier kan uitglijden. Gelukkig bieden de onderstaande accessoires uitkomst.kattenpootjes

Handige accessoires

Er zijn een aantal accessoires die het leven van een huisdiereigenaar een stuk makkelijker maken, zoals traplopers en antislip-strips. Deze oplossingen zorgen ervoor dat uw huisdier de trap eenvoudig kan beklimmen door de grip op de treden. Daarnaast blijven de treden vrij van krassen. Wilt u graag deze accessoires laten aanbrengen op uw trap tijdens de renovatie? Geef dit door aan onze specialist, deze zal u informeren over de mogelijkheden.

Zo laat u oude trapbekleding recyclen

Zo laat u oude trapbekleding recyclen

Recyclen past het in verlengde van een duurzaam leven. Zo zijn plastic, papier en glas bekende materialen die geschikt zijn voor recycling. Maar wist u dat naast afval recyclen het ook mogelijk is om gerecyclede trapbekleding te kopen? Of om uw gebruikte trapbekleding te laten recyclen, in plaats van weg te gooien? Door te kiezen voor deze materialen, draagt u een steentje bij aan een beter milieu zonder dit ten koste te laten gaan van de kwaliteit van de trapbekleding.

recyclen

Waarom recyclen?

Recyclen is het principe van het opnieuw gebruiken van materialen. Tweedehandse trapbekleding wordt bewerkt zodat het opnieuw gebruikt kan worden. Gerecyclede trapbekleding kan dus als nieuw beschouwd worden. De levensduur van het materiaal wordt verlengd, waardoor er minder energie, brandstof en water nodig is om deze te produceren in vergelijking met een nieuw tapijt. Ook wordt er minder afval geproduceerd, wat de uitstoot van CO2 naar beneden brengt. Kortom er zijn genoeg redenen om voor een gerecyclede trapbekleding te kiezen.

Een gebruikt tapijt wordt overigens niet altijd gerecycled tot een nieuw tapijt. Zo kan een tapijt van wol ook gerecycled worden tot een isolatiemateriaal.

Veelzijdig tapijt

Wilt u een milieubewuste keuze maken? Dan is het belangrijk dat u voor materialen kiest die minder belastend zijn en daarbij eenvoudig gerecycled kunnen worden. Maar dit is natuurlijk niet de enige voorwaarde. Voor de meeste mensen geldt dat ze best een milieubewuste keuze willen maken, maar dat dit niet ten koste mag gaan van gemak en comfort. Gelukkig zijn er materialen zoals wol en nylon die comfortabel en zacht aanvoelen en uitermate geschikt zijn voor recycling. Dit noemen we veelzijdige tapijten. Er zijn speciale keurmerken die aangeven hoe milieuvriendelijk een materiaal is. Zo leveren wij trapbekleding voorzien van speciale keurmerken wat betekent dat ze geen schadelijke stoffen voor het milieu bevatten.

Traprenovatie

Milieuvriendelijk pvc

Ook met pvc maakt u een milieubewuste keuze. Pvc is namelijk eenvoudig te recyclen, wat we in de praktijk ook steeds vaker zien gebeuren. Bent u op zoek naar pvc zonder schadelijke stoffen? Kies dan voor een variant die over een DIBt keurmerk beschikt. Dit keurmerk wordt uitgegeven door het Duitse Instituut voor Bouwtechniek. Zij zien toe dat het materiaal geen schadelijke stoffen bevat.

Wij leveren pvc voor uw trap dat milieubewust is geproduceerd, zonder in te leveren op kwaliteit. Ook wanneer u op zoek bent naar andere milieubewuste materialen voor uw traprenovatie kunnen wij u een aantal opties geven. Neem contact op via het formulier op de website, of kom langs in onze showroom in Purmerend.

Een trap zonder stootborden, kan dat?

Een trap zonder stootborden, kan dat?

Wanneer het tijd is voor een traprenovatie kijkt u naar een aantal onderdelen, zoals het materiaal en de vormgeving. Met het oog op het laatste is het dan wel zo prettig als de trap aansluit op de rest van uw interieur. Heeft uw woning een moderne of industriële look? Dan is een traditionele, gesloten trap wellicht wat minder passend voor uw woning. In dat geval kunt u op zoek gaan naar exemplaren met een andere vormgeving. Maar is het eigenlijk wel mogelijk om een trap zonder stootborden te laten plaatsen bij een traprenovatie?

Trap

De functie van stootborden

Een stootbord is de ruimte tussen de treden. Dit gedeelte is een onmisbaar element bij gesloten trappen, aangezien dit het geheel afsluit. Dit is niet alleen mooier voor het oog, maar werkt ook isolerend en houdt stof en ander vuil tussen de treden tegen. Daarnaast maakt dit materiaal de ruimte tussen de treden ook nog eens extra stevig. Heeft u op het moment nog een gesloten trap en is een traprenovatie een plan voor later? Dan kunt u ondertussen ook zelf creatief aan de slag, door de stootborden in een passende kleur te verven of voorzie deze van een opvallend stuk behang. Op internet en in tijdschriften kunt u wat dat betreft de nodige inspiratie opdoen.

Open trappen

Hoewel stootborden zorgen voor extra stevigheid tussen de treden, is ook mogelijk om te kiezen voor een trap zonder deze elementen in de vorm van een open trap. Dit past niet alleen bij elk interieur, ook laat het de ruimte groter lijken. In dit geval is het wel verstandig om eerst te overleggen met een specialist. Deze zorgt voor een veilige constructie. Bij een open trap is het namelijk verstandig om niet alleen te letten op de vormgeving, maar ook op de veiligheid. Dit kan door een trapleuning aan de ‘open kant’ aan te brengen. Zo heeft u altijd extra houvast. Daarnaast worden de treden extra verstevigd, zodat u rustig naar boven en beneden kunt lopen.

Wilt u graag het open en ruimtelijke gevoel van de trap zoveel mogelijk behouden? Dan kunt kiezen voor materiaal dat de ruimte niet afsluit, zoals glas. Daarnaast zijn er ook nog andere alternatieven in de vorm van een trapleuning met spijlen, een raster of laat een kastenwand bouwen met open elementen.  

Open trap

Conclusie

De vraag of het mogelijk is om een trap zonder stootborden te plaatsen, kunnen we beantwoorden met een volmondig ‘ja’. Tijdens de plaatsing van een open trap houdt de specialist rekening met de constructie, zodat de functie van de stootborden met het oog op extra stevigheid wordt overgenomen. De open trap houdt u overigens eenvoudig schoon door het stof en ander vuil te verwijderen met een stofzuiger of een stofdoek. Daarnaast heeft een open trap nog een ander voordeel. Het kan namelijk voorkomen dat uw smaak na verloop van tijd verandert, of dat u het interieur graag wil voorzien van een compleet andere look. Dan is het mogelijk om van de open trap alsnog een dichte trap te maken, inclusief stootborden. Neem contact op met onze specialisten voor meer informatie.

De onmisbare accessoires voor uw trap

De onmisbare accessoires voor uw trap

Onze specialisten staan voor u klaar wanneer u een volledige traprenovatie wilt. Zo heeft u jarenlang plezier van de nieuwe trap in uw woning. Maar u kunt zelf ook een aantal accessoires aanschaffen op het gebied van veiligheid en onderhoud van uw trap. Denk hierbij aan extra versteviging voor op de treden, een hekje om het trapgat mee af te sluiten en de nodige schoonmaakmiddelen zodat het materiaal op de treden in goede staat blijft.

Trapleuning

Sta stevig op elke trede

Zorg dat u gerust de trap op en af kunt lopen zonder uit te glijden door de treden te voorzien van antislip. Dit kan eventueel ook gelijk geregeld worden bij de traprenovatie zelf. Geef in dat geval uw wensen aan bij de specialist. Antislip is verkrijgbaar in verschillende soorten, zoals stroken, strips of matjes die u eenvoudig aan de treden bevestigt. Met de styling van dit hulpmiddel hebben de fabrikanten ook rekening gehouden, zo is antislip voorzien van bijvoorbeeld prints en verkrijgbaar in allerlei kleuren zodat dit aansluit op de rest van uw trap en interieur. Wilt u zelf graag aan de slag? Neem dan eens een kijkje bij de plaatselijke bouwmarkt welke antislip zij aanbieden.

Een veilige afsluiter voor elke trap

Heeft u kleine kinderen? Of zijn uw huisdieren steeds op de bovenverdieping te vinden? Sluit het trapgat dan af met een traphekje. Deze zijn verkrijgbaar in verschillende soorten, zoals een vouwhekje, een rolhek of de welbekende variant met spijlen. Zorg er in dit geval wel voor dat de muur of de trappost waaraan u het hekje wilt bevestigen sterk genoeg is. Bij een brosse muur is de kans aanwezig dat het hekje bij de minste kracht loskomt van de muur. Let er daarnaast, in het geval van kleine kinderen, ook op dat er niet te veel ruimte tussen het hekje en de vloer zit. Zo kan de kleine niet alsnog onder het hekje door kruipen.

Schoonmaakmiddelen voor het onderhoud

Om uw trap na de traprenovatie een lange levensduur te geven, is het belangrijk om ook goed te letten op het onderhoud. Zo blijft het materiaal mooi ogen. Haal elke week de stofzuiger over de treden om stof en ander vuil te verwijderen, ook wanneer u zonder schoenen in huis loopt. Verder is het belangrijk om het materiaal op de treden te behandelen met de juiste schoonmaakmiddelen.

Houten trap

 

 • Laminaat of hout
  Heeft u laminaat of hout als trapbekleding? Gebruik dan niet te veel water bij een schoonmaakbeurt. Hoewel deze vorm van bekleding naadloos aansluit, kan het water zich gaan ophopen in de kieren of onder het materiaal gaan zitten. Hierdoor krijgt u een bolling onder het hout. Wanneer u vlekken wilt verwijderen kunt u het beste schoonmaakazijn gebruiken of speciale reinigers voor laminaat van bekende merken. Deze zijn verkrijgbaar in de grotere supermarkten en bouwmarkten. Deze speciale reinigers bevatten stoffen waardoor de bovenste laag intact blijft en het materiaal blijft glanzen.

 

 • Pvc
  Heeft u pvc als trapbekleding? Dan is het niet nodig om een speciaal schoonmaakmiddel aan te schaffen. Pvc stoot van zichzelf al veel vuil af. Zijn er toch nog wat vlekjes zichtbaar? Wrijf dan over de treden met een licht vochtige doek met eventueel een mild schoonmaakmiddel.
 • Linoleum
  Het linoleum op uw trap heeft door de samenstelling van het materiaal een glanzend oppervlak. Het is belangrijk om dit te behouden, daarom is het niet nodig om de treden uitgebreid te boenen. In dit geval kunt u, net als bij pvc, de treden afnemen met een licht vochtige doek en gebruik eventueel een sopje van lauw water en een mild schoonmaakmiddel. Gebruik in dit geval geen schoonmaakazijn, omdat het zuur de bovenste laag aantast.

 

 

Hoe kom ik van die krakende trap af?

Hoe kom ik van die krakende trap af?

‘s Avond loopt u op uw tenen de trap op om de rest in het huishouden niet te wekken. Zelf hoort u ook overduidelijk geluiden wanneer een ander gezinslid ook maar één stap op een trede zet. Ondertussen twijfelt u ook aan de kwaliteit van de trap. Komt u dit bekend voor? Dan is er vast sprake van en een krakende trap in uw woning. Maakt u zich geen zorgen: net zoals het hinderlijke geluid van een ratelende verwarming, valt het krakende geluid van de trap ook te verhelpen. Door middel van een traprenovatie met het juiste materiaal bent u binnenkort voorgoed af van het gekraak. Onze specialisten leggen uit hoe.

Waar komt die kraak vandaan?

Het krakende geluid van uw trap heeft twee oorzaken. De trap is bijvoorbeeld al behoorlijk verouderd en heeft een lange tijd geen renovatie gehad. Een logisch gevolg is slijtage van het materiaal, waardoor er kieren ontstaan tussen de treden en de stootborden van de trap. Wanneer u gewicht zet op de treden, drukt u de kieren tegen elkaar. Met het geluid als gevolg. Een andere oorzaak is de wisseling van de temperatuur en de vochtigheidsgraad in uw woning. Bij een trap van hout kunt u rekenen op treden van uitstekende kwaliteit. Hout slijt immers niet heel snel, net als linoleum, kurk combi en pvc. Maar vocht en wisselende temperaturen laten het hout wel bewegen. Denk hierbij aan de zomer, wanneer de temperaturen wat hoger zijn en uw woning minder vochtig. De houten treden krimpen dan iets. In de winter is het andersom met lagere temperaturen en een hogere vochtigheidsgraad in uw woning. Door de wisseling van het volume in de treden ontstaat er ook ruimte tussen de treden en stootborden, met als gevolg een krakend geluid bij iedere stap.

Traprenovatie

Nieuwe treden

Het is mogelijk uw trap binnen korte tijd weer kraakvrij te maken door middel van een traprenovatie. Tijdens deze renovatie krijgen de treden niet alleen een nieuwe laag trapbekleding, maar worden ook de kieren weer opgevuld. Zo helpt de specialist u eenvoudig en snel van het gekraak af.

De trapbekleding kiest u aan de hand van uw wensen. Zo heeft u de keuze uit pvc, laminaat of linoleum. Al deze materialen hebben elk hun eigen unieke eigenschappen:

 • Pvc
  Dit duurzame materiaal is eenvoudig te bewerken. Daarom is het mogelijk om uw trap te bekleden met pvc in verschillende kleuren en prints. Daarnaast betaalt u niet de hoofdprijs voor dit materiaal.
 • Laminaat

Laminaat is een populair materiaal om de vloer mee te bekleden. Maak daarom een geheel      van uw woonruimte door laminaat ook te gebruiken voor alle tussenruimtes, zoals de overloop. Daarnaast oog laminaat als echt hout, maar bevat het geen diepe kringen en groeven. Vuil hoopt zich dus niet op.

 • Linoleum
  Na het opvullen van de kieren, dempt u alle andere geluiden van de trap nog extra door de treden te laten bekleden met linoleum. Daarom is deze optie ook zeer populair bij de wat oudere huizen, omdat hier sprake is van veel gebruik van hout. U hoeft zich geen zorgen te maken om koude voeten, dankzij de thermische eigenschappen houdt linoleum de warmte vast.

Traprenovatie

De specialisten van Toptrap

Heeft u al een tijd last van een krakende trap? En bent u overtuigd dat een traprenovatie de beste oplossing in dit geval? De specialisten van Toptrap helpen u graag verder. De werkzaamheden voeren wij binnen korte tijd uit, dus daar hoeft u het zeker niet om te laten. Weet u nog niet welk materiaal de beste optie is voor uw woning? Kom dan langs in Purmerend en neem een kijkje in onze showroom. Daar hebben wij genoeg voorbeelden van trapbekleding van pvc, laminaat en linoleum, maar ook andere materialen zoals kurk combi. Welk materiaal u ook kiest, u lost het gekraak op in stijl.

De meest milieuvriendelijke trapbekleding

De meest milieuvriendelijke trapbekleding

Tegenwoordig nemen we steeds meer maatregelen om bewuster om te gaan met het milieu. Denk hierbij aan acties zoals het jaarlijkse Earth Hour, waarbij iedereen eens per jaar alle lichten in het huishouden dooft om aandacht te vragen voor energiebesparing. Verder is recycling immens populair en isoleren we onze woning het liefst van voordeur tot dak. Dus waarom ook niet rekening houden met het milieu wanneer het tijd is voor een traprenovatie? Onze specialisten zetten de meest milieuvriendelijke trapbekleding voor u op een rijtje.  

Pvc

Houd in gedachten dat voordat de bekleding op uw treden ligt het materiaal al een heel traject heeft afgelegd. Alle grondstoffen moeten eerst gewonnen worden, vervolgens gaat dit naar de fabriek, daar gaat het in productie en vervolgens gaat het materiaal naar de leverancier. Bij pvc slaan we in ieder geval de eerste stap al over, omdat pvc volledig recyclebaar is. Als dank voor deze milieubewuste keuze kunt u rekenen op een hoop positieve eigenschappen van het materiaal. Zo heeft pvc, ook wel polyvinylchloride, heel wat mogelijkheden als het aankomt op de vormgeving. Het kleurenpalet is eindeloos en het materiaal kan wel tegen een stootje.

pvc trap

Kurk combi

Voor kurk hoeft geen enkele boom gekapt te worden. Eens in de negen tot twaalf jaar kan een kurkeik worden ontschorst. Vervolgens ontstaat er na verloop van tijd weer een nieuwe laag. Zo draagt u met het gebruik van trapbekleding van kurk combina bij aan een betere leefomgeving, omdat de ontschorste eiken ook nog eens koolstofdioxide uit de lucht absorberen. Maar wat heeft u nou precies aan kurk combi in de vorm van trapbekleding? Door de samenstelling krimpt het materiaal niet. Ideaal wanneer u ook vloerverwarming in uw woning heeft. Kurk combi heeft van zichzelf een bruine kleur, maar dat betekent niet dat er niets anders mogelijk is. Het materiaal kan bewerkt worden met speciale lak, zodat het een compleet andere kleur of motief krijgt.

Traprenovatie voorbeelden

Massief hout

Bent u een groot liefhebber van een houten look in uw interieur? Dan heeft u de keuze uit verschillende soorten, zoals laminaat en massief hout. Met het oog op het milieu raden wij u aan te kiezen voor de laatste optie. Massief hout is namelijk net wat sterker dan laminaat door de samenstelling en afwerking van het materiaal. Hierdoor haalt u milieuvriendelijk materiaal in huis waar u zeker een flink aantal jaren mee vooruit kan.  

Hoe kies ik milieuvriendelijke trapbekleding?

Tijdens uw zoektocht naar nieuwe trapbekleding kunt u altijd de hulp van onze specialisten inschakelen. Door middel van de voorbeelden in onze showroom laten wij u de voordelen van elk materiaal zien

Wilt u zelf vooraf wat onderzoek doen naar de meest milieuvriendelijke mogelijkheden? Dan hierbij een aantal tips van onze specialisten:

 

 • Bekleding geproduceerd met extra aandacht voor het milieu krijgt na fabricage een speciaal keurmerk mee. Een voorbeeld hiervan is het DIBt-keurmerk bij pvc. Dit keurmerk wordt uitgegeven door het Duitse Instituut voor Bouwtechniek, zij onderzoeken of het materiaal geen schadelijke stoffen bevat. Bij hout kunt u letten op het FSC-keurmerk, de bomen zijn alleen afkomstig uit bossen onder goed beheer.
 • Draag zelf ook een steentje bij voor een goed milieu. Dump uw oude trapbekleding niet zomaar ergens, maar breng het naar de milieustraat. Hier wordt het oude materiaal op een milieuvriendelijke manier verwerkt. Elke gemeente heeft een paar punten waar u deze oude bekleding heen kunt brengen. Raadpleeg de website van uw gemeente voor meer informatie.
 • Geef uw trapbekleding een langere levensduur door middel van regelmatig onderhoud. Wanneer de bekleding stof- en vlekvrij blijft, is er minder snel sprake van slijtage. Haal elke week even de stofzuiger langs de treden en haal bij ongelukjes direct de vlek weg met een doek.

 

 

Behoud de uitstraling van uw trap

Behoud de uitstraling van uw trap

Bij de renovatie van een trap denkt u wellicht aan een compleet nieuwe versie. Maar wat nou als u juist de vormgeving van uw huidige trap wil behouden en daarom het liefst niet aan renovatie begint? De vakman heeft genoeg mogelijkheden in huis om alsnog de uitstraling van uw oude trap te verwerken in het nieuwe exemplaar. Zo profiteert u van een veilige trap met de gewenste vormgeving.

Gerichte aanpak

Een ouderwetse trap kan juist dé blikvanger van uw hal zijn of een van de voornaamste waarom u zo graag uw woning wilde kopen. Maar wanneer er iets mist op het gebied van veiligheid is er werk aan de winkel. Bijvoorbeeld wanneer er sprake is van versleten en losse treden en een versleten bekleding of de leuning te wensen overlaat. In dit geval is het mogelijk om de trap voor een deel te restaureren. De vakmannen pakken het gedeelte aan dat aan vervanging toe is, zodat de rest van de trap de oorspronkelijk staat behoudt.

Elementen toevoegen

Veiligheid staat voorop. Het kan gebeuren dat er bij de traprenovatie geen mogelijkheden zijn om uw huidige trap te behouden, omdat het verval te groot is. Niet getreurd, de vakman kan in dit geval alsnog veel doen om de nieuwe trap veel op de oude versie te laten lijken. Zat er bijvoorbeeld een mozaïekpatroon op een aantal treden? Dan is het mogelijk om dit gedeelte uit te zagen en weer in de nieuwe treden te verwerken. Overleg in dit geval met de specialist, zodat u niet compleet afscheid hoeft te nemen van de blikvanger van uw interieur.  

trap

Overleg met de vakman

Laat u de traprenovatie uitvoeren door een vakman? Dan gaat hier eerst een oriënterend gesprek aan vooraf. Zo kunt u aangeven dat u het liefst een replica van de huidige trap wilt. De vakman kan adviseren om dit in een modern sausje te gieten, zodat het een geheel vormt met de rest van uw interieur. Zo maakt hij bijvoorbeeld gebruik van overzettreden. Deze passen precies over de huidige treden, maar ogen net wat moderner door meer diepte aan het geheel toe te voegen. Daarnaast kan de vakman extra’s aanbrengen, zoals verlichting onder de treden. Benieuwd naar de mogelijkheden van de renovatie voor uw trap? Neem contact op met onze specialisten.  

De voordelen van een op maat gemaakte trap

De voordelen van een op maat gemaakte trap

Wanneer uw trap toe is aan vervanging kunt u een nieuwe exemplaar bestellen bij een grote fabrikant voor een snelle afhandeling. Maar wij raden u aan om eens informatie op te vragen bij een vakman voor een op maat gemaakte trap. Dit zeggen wij niet alleen omdat het al jaren ons vak en passie is, maar ook omdat deze trappen veel voordelen hebben. Zo zijn ruimtes met afwijkende maten geen probleem, kunt u het geheel laten aansluiten op de rest van uw interieur en wordt er uitsluitend met hout van uitstekend materiaal gewerkt. Zo geniet u van een trap met een lange levensduur.

trap kraakvrij

Past altijd

Zoals de naam al aangeeft, past een op maat gemaakte trap altijd perfect in de betreffende ruimte. Ideaal wanneer er sprake is afwijkende maten en een nieuwe trap bestellen bij een grote fabrikant hierdoor wat lastiger wordt. De vakman neemt zorgvuldig alle maten op, zodat het geheel altijd past op de gewenste plek. Ook kunt u in dit geval aangeven of u wilt variëren in de lengte of breedte van de treden en bijvoorbeeld een extra opstap wilt aan het begin.

Eén geheel

Heeft u de rest van uw woning al ingericht en zijn er verder geen grote aanpassingen nodig? Een op maat gemaakte trap kunt u dan probleemloos laten aansluiten aan de stijl van uw interieur. Denk hierbij niet alleen aan de kleur van de treden, maar ook aan andere elementen zoals het soort hout, een open of dichte trap, de afwerking en de leuning. Geen inspiratie of geen idee van de mogelijkheden? U vindt onze showroom in Purmerend. Bekijk hier op uw gemak de mogelijkheden voor een houten trap. Onze medewerkers staan u graag te woord voor meer informatie.

Kwaliteitsgarantie

Een vakman gebruikt alleen hout van de beste kwaliteit. Hierdoor houdt u de trap niet alleen makkelijk schoon, maar treft u ook geen slijtage aan zoals splinters, deuken en vlekken. De lak laat niet snel los, maar houdt na een aantal jaar wel in de gaten of het tijd is voor een nieuwe lakbeurt. Wilt u na verloop van tijd de trap voorzien van een andere look? Dan kunt u het geheel verven of lakken in een andere kleur zonder dat dit nadelig is voor de kwaliteit van het materiaal.

Extra’s

Bij de levering en plaatsing van deze op maat gemaakte trap is een goede afwerking onmisbaar in het geheel. Doorgaans krijgen de treden een laagje lak als extra bescherming tegen beschadigingen en vuil. Maar de vakman kan ook opties aandragen waarvan u wellicht nog niet op de hoogte was. Zoals een bekleding van kurk-combi. Deze combinatie van kurk en eikenschors is niet alleen zeer milieuvriendelijk, maar weert ook stof en ander vuil af en laat geluid niet doordreunen.