Wanneer je op zoek bent naar laminaat dan is het wel zo fijn om een laminaat showroom te bekijken. In de showroom van Tegelsenlaminaat kun je diverse vloeren vinden. De merken Quick-Step, Douwes Dekker, Meister en Hoomline vind je hier onder andere terug. Het fijne aan een laminaat showroom is dat je verschillende soorten vloeren naast elkaar kunt bekijken en planken zo makkelijk kunt beoordelen. Neem eventueel een kleurstaal van je muur mee of een stofstaal van je bank. Op deze manier heb je een beter beeld van de vloeren die goed bij jouw interieur passen. In deze showroom zijn naast laminaatvloeren ook diverse PVC vloeren te zien. Zo kun je zorgen dat je zeker de goede keus maakt als het gaat om een laminaat vloer of PVC vloer.

Soorten vloeren in deze laminaat showroom

Laminaat is zeer populair en dan ook in veel verschillende soorten verkrijgbaar. Je kunt hierbij denken aan verschillende kleuren, prints, motieven en groottes van de planken zelf. De meeste merken hebben dan ook verschillende lijnen laminaat die in een bepaalde sfeer zijn gemaakt. Als je sterk een bepaalde voorkeur hebt dan kun je meteen al bij een specifiek merk gaan kijken. Waar Douwes Dekker en Hoomline bekend staan om laminaat met een natuurlijk uitstraling, kun je bij Meister meer creatieve ontwerpen vinden. De verschillen in kleur, patroon en grootte zorgen ervoor dat je een gevoel creëert dat goed bij jouw smaak en interieur past. 

Laminaat kiezen dat past bij je interieur

Het is natuurlijk belangrijk dat laminaat past bij je interieur. Met een bepaalde kleur of print zorg je daarvoor. Je hebt planken die een subtiele opdruk hebben met een matte toplaag. Als je hiervoor kiest dan houd je rust in huis. Je kunt dan voor een zachte, bruine tint kiezen als je wat warmte in huis wilt of juist de grijstinten of volledig wit laminaat als je koelte aan wilt brengen in huis.

Wanneer je meer voor de klassieke look gaat en robuuste meubels hebt dan kun je in deze laminaat showroom gaan voor dieprode en bruine tinten met een duidelijke opdruk. Kies dan voor kersenkleur of eiken. Opdrukken met mooie tekeningen, nerven en noesten zullen dan zeker niet misstaan. Je kunt in deze laminaat showroom zelfs laminaat kiezen met een voelbaar reliëf zodat het niet van echt hout te onderscheiden is. Als je laminaat in de showroom gaat bekijken is het verstandig om dus wat kleurstalen mee te nemen of foto’s van je interieur.

Mogelijkheden met laminaat

Niet alleen met het soort laminaat dat je kiest kun je een bepaalde sfeer maken. Als je laminaat op een bepaalde manier legt dan heeft ook dit een optisch effect op de ruimte. Door met de kamer mee te leggen kun je de kamer langer of breder maken. Patronen zoals een visgraatmotief hebben een speels effect op de ruimte. Als je een visgraatpatroon goed wilt gebruiken dan kun je die op smalle plekken zoals in de keuken leggen. Wat je ook steeds meer ziet is dat laminaat overloopt in tegels. Vaak zie je dan hexagon tegeltjes. Dit staat ontzettend leuk in de gang of keuken.

 

Reacties zijn uitgeschakeld