dakdekker Nijmegen

Veel huiseigenaren hebben geen idee over de conditie van het dak op hun woning. Zij klimmen zelf niet op het dak om dit te controleren, en een deskundige dakinspectie is vaak nog nooit of al heel lang geleden uitgevoerd. Deze aanpak is echter niet verstandig. Een probleem met het dak kan namelijk leiden tot veel ongemak en zelfs overlast. Het is dan ook aan te raden om eens in de paar jaar een dakdekker in Nijmegen te laten langskomen voor een grondige inspectie.

Wat Houdt Een Dakinspectie In?

Bij een dakinspectie controleert de dakdekker het dak op lekkages en andere schade. Bij een pannendak kijkt de dakdekker of de dakpannen onbeschadigd zijn en of de nokvorsten nog goed vastzitten. Voor een bitumen dak wordt nagegaan of het dakleer nergens beschadigd is door slijtage of andere oorzaken. Vervolgens wordt de schoorsteen onderzocht. Staat deze nog stevig en brokkelt er geen beton af? Zitten er geen losse stenen? Ook de dakgoten worden gecheckt. Zijn ze nog in goede staat en is er geen sprake van verstopping, waardoor de dakgoot kan overlopen? Na afloop van de inspectie ontvang je een rapport met bevindingen. Indien er een kleine reparatie nodig is, kan deze vaak meteen worden uitgevoerd. Voor grotere onderhoudswerkzaamheden krijg je een offerte en wordt een aparte afspraak gemaakt.

Spoedhulp Door De Dakdekker

Een daklekkage is vaak de reden waarom er met spoed een dakdekker moet worden opgeroepen. Een lekkage kan plotseling optreden als gevolg van stormschade. Een stevige windvlaag kan een deel van het dak of zelfs het hele dak van het huis wegblazen. Indien je merkt dat het dak tijdens een storm beschadigd raakt, zoek dan een veilig onderkomen en wees alert op vallende dakpannen of stukken dakleer. Een kleine lekkage kan ook geleidelijk ontstaan. Vooral bij een plat dak is deze soms lastig op te sporen. De dakdekker kan hierbij gebruik maken van lekdetectie.

Dakrenovatie voor Meer Woongenot

De dakdekker kan je ook van dienst zijn als je jouw dak wilt renoveren. Je kunt RT-Daken inschakelen voor het plaatsen van een lichtkoepel of dakkapel. Daarnaast kan de dakdekker je helpen bij het verduurzamen van je dak. Dakisolatie kan namelijk aanzienlijk besparen op stookkosten. Bovendien zijn er steeds meer dakdekkers die zonnepanelen plaatsen. Hiermee kun je zelf voorzien in je eigen stroombehoefte. Deze investering zal zichzelf uiteindelijk terugverdienen. Bovendien zal je huis een beter energielabel krijgen, wat gunstig is als je jouw woning wilt verkopen.

Vogelwering Laten Plaatsen

Indien je op je terras veel last hebt van vogels die hun uitwerpselen laten vallen of geluidsoverlast veroorzaken, kun je in je dakgoten zogenaamde vogelwering laten plaatsen. Hierdoor kunnen vogels niet meer nestelen in de dakgoot en onder de dakrand. De kans op een verstopte dakgoot en regenwaterafvoer wordt hierdoor aanzienlijk verminderd. Je zult geen geluidsoverlast meer hebben of last hebben van vogelpoep. De vogels kunnen zich niet bezeren aan de vogelwering. Ze zullen alleen een andere plek moeten zoeken om hun nest te bouwen. Als je jonge vogels in je tuin gezellig vindt, kun je natuurlijk een nestkast plaatsen.

Reacties zijn uitgeschakeld