Een noodzakelijk element voor woningen met minstens twee verdiepingen op verschillende niveaus, speelt de trap een verbindende rol tussen deze twee verdiepingen. De trap is een verenigen van functionaliteit en schoonheid, maar ook het verhogen van de decoratie van de omgeving. Zo loop je vaak tegen de trap aan als je binnenkomt in je huis. Dan is wel zo mooi als de trap past bij de rest van je huis. Een mogelijkheid om je trap te laten renoveren is met een gietvloer, ook wel een van de meest populaire vloeren van dit moment. Zo kun je kiezen uit verschillende gietvloer kleuren, maar ook uit een betonlook gietvloer.

Gietvloer kleuren om de trap te renoveren: waar let je op?

Het materiaal dat voor de uitwerking van de trap is gekozen, dient te worden afgestemd op de gewenste esthetiek voor de omgeving die hij verbindt, en kan variëren van metalen structuren tot hout of beton. Deze laatste is ideaal voor wie op zoek is naar een toegankelijke optie met een industriële uitstraling, en kan zowel binnen als buiten worden gebruikt. Je moet er dus goed opletten dat de betonlook gietvloer goed past bij je huis. Kies dan ook voor gietvloer kleuren die passen bij de rest van de woning en dat je de vloer laat leggen voor een professional. Want een gietvloer leggen is een lastige klus. Wij raden het dan ook af om zelf aan de slag te gaan.

Wat is een betonlook gietvloer?

Een betonlook gietvloer lijkt in het uiterlijk veel op een echte betonvloer, maar heeft als voordeel dat het veel comfortabeler is dan echt beton. Dit type vloer wordt gemaakt door twee kleuren met elkaar te mengen en hierin structuur aan te brengen wanneer het wordt gegoten. Daarom zien we dat de gietvloer kleuren bij dit type gietvloer vaak verschillende tinten grijs hebben of wit. Het geeft je huis een prachtige industriële uitstraling, ook als je de trap wil renoveren.
Ga je liever voor een vloer die echt lijkt op beton of cement? Dan kun je altijd nog kiezen voor een gietvloer van microcement. Dit staat ook wel bekend als Cire beton of woon cement. Dit type vloer heeft net als de betonlook gietvloer die stoere en industriële uitstraling. Het past vooral mooi in een hal waar de trap echt een eye-cather is. Ook dit type vloer kun je krijgen in verschillende kleuren. Wel zo handig als je de trap wil renoveren in de stijl van de rest van je huis.

Belangrijkste voordelen van gietvloeren

  • Het is zeer resistent en duurzaam en kan worden gebruikt op plaatsen waar veel mensen komen, zonder dat dit ten kosten gaat van het uiterlijk;
  • De vloer bestaat uit een enkel stuk, in tegenstelling tot andere vloeren zoals tegels of hout. Deze eigenschap draagt bij aan het vergroten van de visuele omgeving;
  • Gemakkelijk te onderhouden en schoon te maken, geen groot onderhoud nodig;
  • Het kan zich aanpassen aan elk type van decoratie, aangezien het mogelijk is om een gietvloer kleur te kiezen die harmonieert met de elementen van het huis;
  • Het laten leggen van dit type vloer is niet goedkoop, maar daartegenover staan wel dat de vloer jaren mee gaat. Tot wel 40 jaar.
  • Het kan worden gebruikt in verschillende architectonische projecten, waarbij moderne, rustieke, klassieke en verfijnde voorstellen worden gedaan.

Reacties zijn uitgeschakeld