De betonnen trap is een element dat er goed uitziet in elke stijl van decoratie, of het nu minimalistisch, modern, eigentijds is, onder andere. De uitvoering ervan werkt bijna als de creatie van een kunstwerk, aangezien het zorgvuldig gemodelleerd is en dagen nodig heeft om te drogen en klaar te zijn. Voor de snelste werken is er de optie van de voorgevormde betonnen ladder, die ook andere voordelen voor het project met zich meebrengt. Maar uiteindelijk moet je in de loop van de jaren een betonrenovatie uitvoeren.

Wanneer maak je een betonnen ladder?

De ladder in gewapend beton is een van de meest veelzijdige. Het wordt ook beschouwd als het meest economische model in vergelijking met andere materialen zoals hout, marmer en graniet. Dit type ladder kan zowel binnen als buiten worden gebruikt en brengt veel stabiliteit en veiligheid. Voor de uitvoering van een betonnen ladder is geen geavanceerd gereedschap of apparatuur nodig. Maar het is een proces dat veel precisie en technische kennis vereist met betrekking tot het berekenen van dimensies. Daarom is het ideaal dat het door een architect wordt ontworpen en door ervaren professionals wordt uitgevoerd om een goed resultaat te garanderen.

Onderhoud en betonrenovatie

Herstel, versterking en betonreparatie zijn enkele van de acties die worden ondernomen om de gebruiksvoorwaarden en de veiligheid van de structuren te herstellen. Er zijn verschillende pathologische verschijningsvormen die kunnen ontstaan in betonnen constructies. Met de oorsprong in ontwerpfouten of uitvoeringsfouten is het goede nieuws dat deze problemen vatbaar zijn voor reparatie en herstel. De balkonrenovatie en beton wordt alleen niet aangegeven wanneer de kosten van de operatie hoog zijn, waardoor de sloop financieel interessanter wordt. Heb je bijvoorbeeld kwaaitaal beton, vooral gebruikt tussen 1965 – 1983, dan moet je dat ook weten voor dat je het gaat herstellen. Om de beste oplossing voor betonherstel te evalueren, is het noodzakelijk om te beginnen met een diagnose. Deze analyse moet gebaseerd zijn op zoveel mogelijk informatie: kwaliteitscontrolerapporten, werfdagboek, anamnese, onderhoudshistorie, gedetailleerde inspectie, enz.

Oplossingen voor betonrenovatie

Er zijn verschillende materialen voor het herstellen en versterken van betonconstructies. De keuze van de ideale techniek is in principe afhankelijk van de architectonische kenmerken van het gebouw, de mate van aantasting van de constructie en de mate van belasting en vervorming. Het type van pathologische manifestatie bemoeit zich ook met de specificatie van de oplossing. Tot het productengamma behoren polymere mortels, aangegeven voor oppervlaktereparaties tot 30 mm. Polymere coatings zijn bedoeld om te helpen bij het waterdicht maken van het oppervlak. Voor diepe reparaties, vanaf 30 mm, wordt het gebruik van mortel met hoge weerstand aanbevolen. Harsen worden gebruikt om scheuren af te dichten en, in sommige gevallen, om de monolithiciteit van het constructie-element te herstellen. De basisfasen van de uitvoering van deze reparaties of recuperaties zijn het verwijderen van de aangetaste delen, het schoonmaken van de aangetaste gebieden en de reconstructie van het structurele element. In sommige gevallen kan het nodig zijn om bepaalde onderdelen van de constructie gedeeltelijk te vervangen.

Reacties zijn uitgeschakeld