‘s Avond loopt u op uw tenen de trap op om de rest in het huishouden niet te wekken. Zelf hoort u ook overduidelijk geluiden wanneer een ander gezinslid ook maar één stap op een trede zet. Ondertussen twijfelt u ook aan de kwaliteit van de trap. Komt u dit bekend voor? Dan is er vast sprake van en een krakende trap in uw woning. Maakt u zich geen zorgen: net zoals het hinderlijke geluid van een ratelende verwarming, valt het krakende geluid van de trap ook te verhelpen. Door middel van een traprenovatie met het juiste materiaal bent u binnenkort voorgoed af van het gekraak. Onze specialisten leggen uit hoe.

Waar komt die kraak vandaan?

Het krakende geluid van uw trap heeft twee oorzaken. De trap is bijvoorbeeld al behoorlijk verouderd en heeft een lange tijd geen renovatie gehad. Een logisch gevolg is slijtage van het materiaal, waardoor er kieren ontstaan tussen de treden en de stootborden van de trap. Wanneer u gewicht zet op de treden, drukt u de kieren tegen elkaar. Met het geluid als gevolg. Een andere oorzaak is de wisseling van de temperatuur en de vochtigheidsgraad in uw woning. Bij een trap van hout kunt u rekenen op treden van uitstekende kwaliteit. Hout slijt immers niet heel snel, net als linoleum, kurk combi en pvc. Maar vocht en wisselende temperaturen laten het hout wel bewegen. Denk hierbij aan de zomer, wanneer de temperaturen wat hoger zijn en uw woning minder vochtig. De houten treden krimpen dan iets. In de winter is het andersom met lagere temperaturen en een hogere vochtigheidsgraad in uw woning. Door de wisseling van het volume in de treden ontstaat er ook ruimte tussen de treden en stootborden, met als gevolg een krakend geluid bij iedere stap.
Traprenovatie

Nieuwe treden

Het is mogelijk uw trap binnen korte tijd weer kraakvrij te maken door middel van een traprenovatie. Tijdens deze renovatie krijgen de treden niet alleen een nieuwe laag trapbekleding, maar worden ook de kieren weer opgevuld. Zo helpt de specialist u eenvoudig en snel van het gekraak af.
De trapbekleding kiest u aan de hand van uw wensen. Zo heeft u de keuze uit pvc, laminaat of linoleum. Al deze materialen hebben elk hun eigen unieke eigenschappen:

  • Pvc
    Dit duurzame materiaal is eenvoudig te bewerken. Daarom is het mogelijk om uw trap te bekleden met pvc in verschillende kleuren en prints. Daarnaast betaalt u niet de hoofdprijs voor dit materiaal.
  • Laminaat

Laminaat is een populair materiaal om de vloer mee te bekleden. Maak daarom een geheel      van uw woonruimte door laminaat ook te gebruiken voor alle tussenruimtes, zoals de overloop. Daarnaast oog laminaat als echt hout, maar bevat het geen diepe kringen en groeven. Vuil hoopt zich dus niet op.

  • Linoleum
    Na het opvullen van de kieren, dempt u alle andere geluiden van de trap nog extra door de treden te laten bekleden met linoleum. Daarom is deze optie ook zeer populair bij de wat oudere huizen, omdat hier sprake is van veel gebruik van hout. U hoeft zich geen zorgen te maken om koude voeten, dankzij de thermische eigenschappen houdt linoleum de warmte vast.

Traprenovatie

De specialisten van Toptrap

Heeft u al een tijd last van een krakende trap? En bent u overtuigd dat een traprenovatie de beste oplossing in dit geval? De specialisten van Toptrap helpen u graag verder. De werkzaamheden voeren wij binnen korte tijd uit, dus daar hoeft u het zeker niet om te laten. Weet u nog niet welk materiaal de beste optie is voor uw woning? Kom dan langs in Purmerend en neem een kijkje in onze showroom. Daar hebben wij genoeg voorbeelden van trapbekleding van pvc, laminaat en linoleum, maar ook andere materialen zoals kurk combi. Welk materiaal u ook kiest, u lost het gekraak op in stijl.

Reacties zijn uitgeschakeld