Tegenwoordig nemen we steeds meer maatregelen om bewuster om te gaan met het milieu. Denk hierbij aan acties zoals het jaarlijkse Earth Hour, waarbij iedereen eens per jaar alle lichten in het huishouden dooft om aandacht te vragen voor energiebesparing. Verder is recycling immens populair en isoleren we onze woning het liefst van voordeur tot dak. Dus waarom ook niet rekening houden met het milieu wanneer het tijd is voor een traprenovatie? Onze specialisten zetten de meest milieuvriendelijke trapbekleding voor u op een rijtje.  

Pvc

Houd in gedachten dat voordat de bekleding op uw treden ligt het materiaal al een heel traject heeft afgelegd. Alle grondstoffen moeten eerst gewonnen worden, vervolgens gaat dit naar de fabriek, daar gaat het in productie en vervolgens gaat het materiaal naar de leverancier. Bij pvc slaan we in ieder geval de eerste stap al over, omdat pvc volledig recyclebaar is. Als dank voor deze milieubewuste keuze kunt u rekenen op een hoop positieve eigenschappen van het materiaal. Zo heeft pvc, ook wel polyvinylchloride, heel wat mogelijkheden als het aankomt op de vormgeving. Het kleurenpalet is eindeloos en het materiaal kan wel tegen een stootje.
pvc trap

Kurk combi

Voor kurk hoeft geen enkele boom gekapt te worden. Eens in de negen tot twaalf jaar kan een kurkeik worden ontschorst. Vervolgens ontstaat er na verloop van tijd weer een nieuwe laag. Zo draagt u met het gebruik van trapbekleding van kurk combina bij aan een betere leefomgeving, omdat de ontschorste eiken ook nog eens koolstofdioxide uit de lucht absorberen. Maar wat heeft u nou precies aan kurk combi in de vorm van trapbekleding? Door de samenstelling krimpt het materiaal niet. Ideaal wanneer u ook vloerverwarming in uw woning heeft. Kurk combi heeft van zichzelf een bruine kleur, maar dat betekent niet dat er niets anders mogelijk is. Het materiaal kan bewerkt worden met speciale lak, zodat het een compleet andere kleur of motief krijgt.
Traprenovatie voorbeelden

Massief hout

Bent u een groot liefhebber van een houten look in uw interieur? Dan heeft u de keuze uit verschillende soorten, zoals laminaat en massief hout. Met het oog op het milieu raden wij u aan te kiezen voor de laatste optie. Massief hout is namelijk net wat sterker dan laminaat door de samenstelling en afwerking van het materiaal. Hierdoor haalt u milieuvriendelijk materiaal in huis waar u zeker een flink aantal jaren mee vooruit kan.  

Hoe kies ik milieuvriendelijke trapbekleding?

Tijdens uw zoektocht naar nieuwe trapbekleding kunt u altijd de hulp van onze specialisten inschakelen. Door middel van de voorbeelden in onze showroom laten wij u de voordelen van elk materiaal zien
Wilt u zelf vooraf wat onderzoek doen naar de meest milieuvriendelijke mogelijkheden? Dan hierbij een aantal tips van onze specialisten:
 

  • Bekleding geproduceerd met extra aandacht voor het milieu krijgt na fabricage een speciaal keurmerk mee. Een voorbeeld hiervan is het DIBt-keurmerk bij pvc. Dit keurmerk wordt uitgegeven door het Duitse Instituut voor Bouwtechniek, zij onderzoeken of het materiaal geen schadelijke stoffen bevat. Bij hout kunt u letten op het FSC-keurmerk, de bomen zijn alleen afkomstig uit bossen onder goed beheer.
  • Draag zelf ook een steentje bij voor een goed milieu. Dump uw oude trapbekleding niet zomaar ergens, maar breng het naar de milieustraat. Hier wordt het oude materiaal op een milieuvriendelijke manier verwerkt. Elke gemeente heeft een paar punten waar u deze oude bekleding heen kunt brengen. Raadpleeg de website van uw gemeente voor meer informatie.
  • Geef uw trapbekleding een langere levensduur door middel van regelmatig onderhoud. Wanneer de bekleding stof- en vlekvrij blijft, is er minder snel sprake van slijtage. Haal elke week even de stofzuiger langs de treden en haal bij ongelukjes direct de vlek weg met een doek.

 
 

Reacties zijn uitgeschakeld