Als u op zoek bent naar een mooie manier om uw dichte trap echt helemaal af te werken, dan kunt u niet om stootborden heen. Stootborden zijn de verticale plankjes tussen de traptreden en deze worden dus alleen geïnstalleerd bij dichte trappen. Open trappen hebben, logischerwijs, geen vulling tussen de treden. Stootborden zijn heel bepalend voor het uiterlijk van de dichte trap. Wilt u uw trap een geheel andere look geven? Denk dan zeker ook eens aan gloednieuwe stootborden. Maar welke keuze heeft u daarin nou eigenlijk?

Matchend met de treden

U kunt ervoor kiezen voor stootborden van precies hetzelfde materiaal als de rest van uw trap en traptreden. Dit zorgt voor een heel rustig uiterlijk van de trap, het geheel heeft immers maar één kleur. Ook vloeien de traptreden dan mooi in elkaar over. Als de rest van uw interieur al vrij druk is, is dit misschien een goede keuze. De trap straalt dan kalmte uit en er wordt geen nieuwe kleur geïntroduceerd. Deze optie is vooral erg geschikt voor lichter gekleurde trappen. Deze kleuren zullen minder snel als een optisch zwaar blok voelen.
12-caramel

Doe eens gek

Stootborden lijken misschien wat saai, maar niks is minder waar. U kunt ze ontzettend leuk pimpen en daarmee de echte eyecatcher van de trap maken. Zo kunt u lichtjes laten installeren die op deze borden schijnen. Deze lichtjes zijn ook weer in verschillende varianten en kleuren verkrijgbaar. U kunt de stootborden ook met krijtverf beschilderen en vervolgens op elke traptree een ander berichtje schrijven. Dit geeft u de mogelijkheid om elke traptrede een ander lief berichtje te schrijven voor uzelf of uw huisgenoten.

Creëer contrast   

Als u liever wat meer afwisseling heeft in uw huis, kunt u beter kiezen voor een contrasterende kleur stootbord. Witte stootborden passen heel erg mooi bij veel verschillende materialen. Als u een donkere houten trap heeft, straalt deze kleur bijvoorbeeld net wat meer licht uit dan de donkere stootborden. Deze kleur stootborden passen eigenlijk bij alle materialen en alle kleuren. Ook zijn ze een ideale combinatie met de eerder genoemde lichtjes, omdat ze het licht mooi weerkaatsen. Met wit zit u dus eigenlijk altijd goed.
Toptrap renovatie
Heeft u al nagedacht over hoe uw stootborden eruit moeten komen te zien? Onze specialisten informeren u graag over de mogelijkheden voor uw trap en wat het beste past bij uw trap en interieur. Neem daarom snel eens contact met ons op om uw plannen te bespreken. We horen graag van u!

Reacties zijn uitgeschakeld