Traplopen is iets waar we over het algemeen niet meer over na hoeven te denken. Men gaat zonder enige problemen trappen op of af, zeker als ze niet zo hoog zijn. Toch was dit wel eens anders… Voor kinderen is het traplopen een gigantische uitdaging. Ze moeten deze vaardigheid echt nog leren. Omdat kinderen vaak wat overmoedig zijn en het gevaar van een trap niet inzien, is het van belang om ze te begeleiden in deze ontdekkingstocht. Hoe zorgt u voor een veilige trap omgeving voor de allerkleinsten?

kind trap

Veiligheid kan heel stylish zijn 

Als uw spruit nog te klein is om het traplopen uit te proberen, is het belangrijk om een traphekje te installeren. Gelukkig snappen productontwikkelaars steeds beter dat ouders hun mooie interieur liever niet helemaal willen opgeven nadat dat de ooievaar langs is geweest. Er zijn daarom steeds meer traphekjes die niet alleen praktisch zijn en uw kind van de trap af houden, maar die ook nog eens goed passen bij het ontwerp van de trap. Kies daarom voor een traphekje in dezelfde kleur, materiaal of stijl als uw trap. Zo kunt u nog altijd genieten van uw hippe trap en hoeft u zich geen zorgen te maken om de veiligheid van de kinderen.

Vermijd obstakels

Steeds de trap op en af om iets naar de andere verdieping te verplaatsen kan irritant zijn. Helemaal naar boven alleen voor dat ene paar schoenen is de tijd soms niet waard. In veel huishoudens eindigen deze spullen dan op de eerste treden van de trap. Toegegeven, dit is misschien wel de meest effectieve manier om aan alle huisgenoten te communiceren dat die spullen verplaatst moeten worden, maar met een klein mensje in huis is dit niet heel verstandig. Als kinderen nog moeite hebt met traplopen is het lastig om voor ze om hieromheen te manoeuvreren en dit kan dus gestruikel veroorzaken. Probeer de trap daarom toch altijd vrij te houden.

trap baby

Zorg voor een veilige trap

Voor de beginnende traploper zijn de handen van papa of mama natuurlijk het meest vertrouwde hulpmiddel. Op een gegeven moment zullen ze hier toch vanaf moeten. Een goede trapleuning is dan een goede plaatsvervanger. Het is natuurlijk altijd belangrijk om een trap te hebben die in goede staat verkeert, maar met jonge kinderen is dit al helemaal essentieel. Als u beschadigingen aan uw trap heeft of nog geen goede leuning heeft waar uw jongste huisgenoten zich aan vast kunnen houden, neem dan zeker eens contact met ons op. Wij helpen u graag aan de allerveiligste trappen.

Reacties zijn uitgeschakeld