Een groot deel van de huizen in Nederland beschikt over een zolder. Ook in nieuwbouwwoningen zijn deze topverdiepingen onverminderd populair. Het komt echter vaak voor dat u als eigenaar een eigen zoldertrap kopen moet. De trap die ingebouwd is voldoet vaak niet omdat hij niet veilig genoeg is. Dit is dan ook een van de voornaamste redenen waarom mensen ervoor kiezen om ook de zoldertrap te laten renoveren.
lissabon trap

De wetenschap achter de zoldertrap

Het maken en plaatsen van een trap is een ambacht. Zonder dat u het misschien beseft zijn er namelijk vele factoren van belang. Zo is het noodzakelijk om aan veiligheidsvoorschriften te voldoen. In de eerste plaats hebben die betrekking op de gebruiker van de trap. Zo mag het niet voorkomen dat u uitglijdt. De trap moet dus voorzien zijn van antisliptechnologie op de treden. Ook is het belangrijk dat de trap brandveilig is gemaakt. Dit wordt namelijk nog wel eens onderschat. De moderne zoldertrappen worden echter behandeld zodat zij niet vatbaar zijn voor vlammen. Een trap moet dus eerst volledig op de tekentafel tot stand komen.

Mooie afwerking

Een ander aspect dat bij het zoldertrap kopen komt kijken is de afwerking. Waar men vroeger tevreden was met een duidelijk luik met een touw eraan moet hij nu in het geheel passen. Trappen die afgewerkt zijn in lijn met de woning zijn de norm geworden. Dit geldt bijvoorbeeld voor het gebruik van hout. Ook de aansluiting en het soepel open en dicht kunnen klappen speelt hier een belangrijke rol in. De trappen zijn bovendien vaak het product van maatwerk. Zij worden door specialisten aangepast aan de wensen van de consument.

Laat uw zoldertrap renoveren

Heeft u ook zo’n oude uitklapbare zoldertrap die eigenlijk niet meer te vertrouwen is? Misschien wordt het tijd om de trap te laten renoveren door een echte specialist zodat u er weer jaren van kunt genieten. U kunt een uitklapbare trap meestal niet zo goed laten renoveren maar vaak is het ook veel mooier om er een vaste trap naar de zolderkamer van te maken.

Reacties zijn uitgeschakeld