Breng contrast aan bij het renoveren van uw trap

Wanneer er een traptreden vaak plaatsvindt dan raden we u aan om goed na te denken over de kleuren. Kies niet voor een dezelfde kleur maar juist voor twee of drie verschillende kleuren die een mooi contrast vormen.

De traditionele trapleuning is helemaal hip

Als u wel eens in een oud huis komt of in een oud overheidsgebouw dan komt dit u ongetwijfeld bekend voor. Van die mooie trapleuningen met een soort stoelpoten op een traditionele manier. Dit kan voor karakter zorgen in een interieur en is tegenwoordig ook weer helemaal hip.

Zorg voor een kinderhekje in dezelfde stijl

Wanneer een trap gerenoveerd wordt dan komt het ook vaak voor dat de komst van een baby hiervan de oorzaak is. Wanneer mijn kinderen krijgt moet er natuurlijk extra om de trap gedacht worden. Kinderen kunnen namelijk niet zomaar de trap op en af omdat dit gevaarlijk is. Daarom wordt er vaak voor gekozen om een traphekje aan te brengen. Zorg dat dit in dezelfde stijl is als uw traptreden of trapleuning bijvoorbeeld.

Een andere trend is trapverlichting

We hebben hier al meer blogs aan gewijd maar willen het nogmaals benoemen, het aanbrengen van verlichting in de trap kan ook voor verrassend leuke effecten zorgen. Daarnaast wordt er zelfs gekozen voor fluorescerende verf of glow in the dark elementen in de trap.

Gebruik uw trap als opbergkast

Vergeet bij een verbouwing niet om alle ruimte goed te benutten in uw interieur. Zo kunt u de ruimte onder een trap vaak als opbergkast gebruiken. Er zijn bij IKEA zelfs speciale laden en kasten te koop om onder een trap te plaatsen.

Schrijf een verschillende tekst op iedere traptreden

Als je helemaal creatief bent, dan kan je zelf teksten bedenken die via toepasselijk zijn en op de trap af laten drukken. Dan dwing jezelf eigenlijk om deze teksten te lezen elke keer dat je de trap oploopt.

Reacties zijn uitgeschakeld