De verschillende seizoenen brengen ook hun eigen voor- en nadelen met zich mee. In de zomer is het vaak heerlijk warm, maar door de hitte kunt u wellicht helemaal niet zo goed slapen. Tijdens de wintermaanden kunnen we vaak genieten van een mooi wit landschap, maar het kan in de periode zowel buiten als binnen verschrikkelijk koud zijn. Het is dan heerlijk om onder een warme deken te genieten van een warme kop thee, koffie of chocolademelk. Maar wanneer u de trap oploopt naar de slaapkamer, voelen de treden aan als ijsklompen aan uw voeten. Gelukkig zijn er verschillende soorten trapbekleding die dit kunnen voorkomen.
kurk boomschors

Tapijt: zacht en comfortabel

Bij comfortabele en zachte trapbekleding is tapijt de eerst voor de hand liggende optie. Het tapijt houdt de warmte vast en voelt ook nog eens heel prettig wanneer u op de treden stapt. Houd er in dit geval wel rekening mee dat niet alle soorten tapijt geschikt zijn als bekleding voor de treden. Hiermee doelen we voornamelijk op de kwaliteit. Tapijt kan nogal verschillen in de samenstelling en de dichtheid. Door het intensieve gebruik kunt u dus bij een tapijt van mindere kwaliteit binnen korte tijd al te maken krijgen met stevige slijtage. In dit geval raden wij u natuurtapijt aan, deze is ook te vinden onder de naam sisal. Het voordeel van deze bekleding is de isolerende functie. Daarnaast hoeft u zich geen zorgen te maken om slijtage; de plantaardige vezels in dit tapijt raken niet snel beschadigd door vuil van buiten. Ook voorkomen de vezels dat dit vuil dieper in het materiaal trekt.
Natuurlijk bent u ook vrij om te kiezen voor een hoogpolig tapijt. Houd er in dit geval wel rekening mee dat u meer tijd kwijt bent aan het onderhoud. Door de lengte van het tapijt heeft u wel meer kans dat stof en ander vuil tussen de bekleding blijft zitten. Haal dus minstens eens per week de stofzuiger grondig over het tapijt heen.

De tussenoplossing

Bent u groot liefhebber van beton, marmer of hout? Dan is dit ook zeker mogelijk om aan te (laten) brengen als trapbekleding. Houd er echter wel rekening mee dat deze materialen wel kouder aanvoelen aan uw voeten. In dit geval kunt u kiezen voor een oplossing in de vorm van een traploper. Deze extra bekleding loopt over het midden van de treden, zodat u alsnog gerust met blote voeten over de trap kan lopen zonder last te krijgen van de kou. In dit geval kunt u ook weer kiezen uit verschillende soorten tapijt. Naast de isolerende werking zorgt de traploper ook voor extra grip tijdens elke stap. En wilt u na verloop van tijd de trap een andere uitstraling geven? Dan vervangt u deze traploper eenvoudig voor een ander exemplaar.grote luxe trap

Kurk combi: slijtvast en stijlvol

Wellicht heeft u niet vaak van deze optie gehoord, maar ook kurk combi is een uitstekende keuze wanneer u geen koud gevoel aan de voeten wilt tijdens het traplopen. Kurk combi bestaat in de basis uit schors, wat de warmte in uw woning als het ware absorbeert. Door de antistatische werking hoeft u zich geen zorgen te maken dat er continu vuil op de treden ligt. En wilt u het liefst wat kleur aanbrengen in uw woning? Dan is het mogelijk om deze trapbekleding te laten fabriceren in de tint die bij uw interieur past. Benieuwd naar de andere voordelen van dit materiaal? Neem contact met ons op, of neem een kijkje in onze showroom.

Reacties zijn uitgeschakeld