Dagelijks wordt er in uw huishouden flink gebruikgemaakt van u trap. Dan kan het ook voorkomen dat er wat slijtage ontstaat aan de treden. Vaak zijn dit wat kleine krasjes, scheurtjes of deukjes in de houten treden of scheurtjes in het tapijt. Gelukkig is het, in de meeste gevallen, niet nodig om gelijk te denken aan een compleet nieuwe trap. Kleine beschadigingen repareert u heel eenvoudig zelf.  
hele grote trap

Werk oneffenheden weg

Kijkt u al een tijdje tegen die kleine deukjes in de houten treden van uw trap aan? Dit kunt u heel eenvoudig oplossen met houtvuller. Dit is verkrijgbaar bij de bouwmarkt. Schuur de plek lichtjes op om het vuil te verwijderen. Vervolgens brengt u het product aan op de beschadiging. Laat de houtvuller goed uitharden (wacht minstens een half uur) om verdere beschadiging te voorkomen en zorg voor goede ventilatie van de ruimte. Werk na de uitharding de traptreden eventueel bij met verf of lak. Houd er wel rekening mee dat dit product alleen geschikt is voor beschadigingen tot een diepte van één centimeter. Wanneer het gaat om diepere plekken, is het verstandig om bijvoorbeeld kit te gebruiken in plaats van houtvuller.

Lijm het tapijt

Tapijt kan na verloop van tijd gaan rafelen. Bijvoorbeeld om een van uw huisdieren vaak met de nageltjes aan het stof blijft hangen. Of wellicht is het huidige tapijt op uw traptreden niet zo stevig als u had gedacht. Wees er in dit geval op tijd bij om verdere beschadiging te voorkomen. Knip losse draden af, maar niet te kort. Zo kunt u er een knoop inleggen zodat de draad niet verder losraakt. Laat het tapijt los van de treden of ziet u een scheurtje in de bekleding ? Dan kunt u dit oplossen door middel van tapijtlijm (verkrijgbaar bij de bouwmarkt). Breng de lijm aan onder het tapijt en laat het vervolgens goed drogen voor een paar uur.
hout voor trap

Advies van de specialist

Soms is het lastig om in te schatten of een kleine reparatie aan uw trap voldoende is om deze weer helemaal te herstellen. Het kan voorkomen dat uw trap al zo is verouderd, dat traprenovatie de beste optie is. Bij twijfel is het altijd verstandig om de hulp van een specialist in te schakelen. Deze kan u voorzien van advies, zodat u het prima binnen korte tijd op kunt lossen. Wanneer een traprenovatie toch de beste optie is, kan de specialist u gelijk vertellen welke mogelijkheden zijn zodat er altijd wel iets bij uw budget past. Neem daarom ook gerust contact met ons op wanneer u meer wilt weten.

Reacties zijn uitgeschakeld