Verbouwen of verhuizen

Ga je verbouwen of verhuizen, maar wil je wel graag je huidige vloer behouden? Dan is het belangrijk om deze op de juiste manier te beschermen. Een verbouwing of verhuizing gaat namelijk vaak gepaard met meer impact op de vloer dan normaal gesproken. In dit artikel bespreken we hoe je je vloer kunt beschermen, zodat dat niet het volgende project is dat je aan moet pakken als je eindelijk klaar bent met je verbouwing of verhuizing. 

Wat voor vloer heb je?

De beschermingsmaatregelen die je neemt, moeten worden afgestemd op het type vloer dat je hebt. Harde vloeren, zoals hout, laminaat of tegels, zijn bijzonder gevoelig voor krassen en deuken. Zachte vloeren, zoals tapijt, lopen meer risico op vlekken en slijtage. Het begrijpen van je vloertype zal je helpen bij het kiezen van de juiste beschermende methoden.

Een afdekvlies als ultieme bescherming

Een van de meest effectieve en veelzijdige methoden om je vloer te beschermen tijdens een verbouwing of verhuizing is het gebruik van afdekvlies. Afdekvlies is een zelfklevend zeil dat op de vloer kan worden geplakt, hierdoor verschuift het niet tijdens het lopen. Plaats afdekzeil over de vloeren in de gebieden waar intensieve activiteit plaatsvindt. Dit zal voorkomen dat vuil, stof, verfdruppels en scherpe voorwerpen je vloer beschadigen. 

Het voordeel van afdekzeil is dat je het één keer plaatst en het pas weer weg hoeft te halen als je verbouwing of verhuizing klaar is. Heb je vloerbedekking? Dan kan het fijner zijn om een afdekzeil te gebruiken in plaats van een klevend vlies.

Ben je op zoek naar afdekvlies of afdekzeil? Kijk dan eens op allesafdekken.nl.

Wat je nog meer kunt doen om je vloer te beschermen

Als je zeker wilt weten dat je vloer voldoende beschermd is, dan is een afdekzeil of afdekvlies hiervoor de juiste keuze. Wil je hier geen gebruik van maken, maar wil je wel bepaalde stappen ondernemen om de vloer te beschermen? Vraag bijvoorbeeld vriendelijk aan alle betrokkenen om hun schoenen uit te doen voordat ze de kwetsbare vloer betreden of zorg voor schoenovertrekken om modder en vuil buiten te houden. Dit laatste is wellicht handiger dan iedereen vragen telkens hun schoenen uit te doen, aangezien er bij een verhuizing of verbouwing veel in en uit wordt gelopen. 

Bij het verplaatsen van zware voorwerpen kun je beschermende glijders of wieltjes gebruiken, waardoor meubels gemakkelijk en zonder schade kunnen worden verplaatst. Ook kun je kiezen voor het gebruik van zachte viltjes of rubbertjes onder de meubels. Deze eenvoudige maar doeltreffende maatregelen kunnen het verschil maken bij het behouden van de integriteit van je vloer tijdens een verbouwing of verhuizing.

Wees voorzichtig

Misschien klinkt het vanzelfsprekend, maar in de chaos van de verhuizing of verbouwing kan het nog weleens worden vergeten: wees voorzichtig. Til meubels en zware voorwerpen op in plaats van ze te slepen over de vloer. Dit voorkomt krassen en deuken. Zorg dat dit bij iedereen die je helpt duidelijk is om te voorkomen dat iemand anders schade aanbrengt.

Houd de vloer daarnaast schoon tijdens het proces door regelmatig stof en vuil te verwijderen. Vermijd morsen van vloeistoffen, vooral op tapijt, om vlekken te voorkomen. Ook als je gebruikmaakt van afdekzeil of afdekvlies kan het slim zijn om deze zo schoon mogelijk te houden. Niet alle zeilen of vliezen zijn volledig waterdicht.

Inspecteer de vloer na afloop

Nadat je de verbouwing hebt afgerond of bent verhuisd naar je nieuwe huis, voer dan een grondige inspectie van je vloer uit. Eventuele beschadigingen kunnen het beste zo snel mogelijk worden aangepakt om verdere schade te voorkomen. Is de schade door een externe partij ontstaan, dan kun je het beter ook zo snel mogelijk aanpakken. Zo kun je de schade eventueel nog verhalen. 

Overigens geldt deze inspectie niet alleen voor je vloer, maar ook voor de rest van je huis. Ben je verhuisd? Dan wil je je oude huis natuurlijk netjes achterlaten voor de volgende bewoners en nu heb je nog tijd om het aan te pakken.

Reacties zijn uitgeschakeld