moderne haard

Wil je genieten van een gezellig haardvuur, maar zonder de gezondheidsnadelen van een traditionele open haard? Dan is een elektrische haard iets voor jou! Elektrische haarden zijn de laatste jaren erg populair geworden. Veel mensen vervangen hun houtkachel of openhaard door een sfeerhaard. Maar waar kun je een elektrische haard eigenlijk plaatsen? Kan dit in een bestaande schouw of niet? In deze blog vertellen we je meer over de installatiemogelijkheden. Zo vind jij snel en eenvoudig de perfecte plek!

1. In een schouw

Zat er vroeger een traditionele open haard in jouw woning, maar is deze weggehaald? Dan is er waarschijnlijk een oude schouw achtergebleven. Deze schouw kun je hergebruiken door er een elektrische haard in te plaatsen. Zo combineer je klassiek en modern met elkaar. Bovendien is een sfeerhaard erg eenvoudig te installeren in een schouw. 

Heb je geen schouw in huis? Dan zou je deze ook op maat kunnen laten maken door een professional. 

2. In een scheidingswand

De woonkamer is een van de populairste plekken voor een elektrische haard. Echter, soms is er geen geschikte plek voor een haard in de ruimte. Wat moet je dan doen? Je kunt ervoor kiezen om een elektrische haard in een scheidingswand te plaatsen. Zo bespaar je niet alleen ruimte, maar kun je de haard ook vanuit verschillende hoeken bekijken. Zo wordt het als het ware een centraal middelpunt van de kamer.

3. In de badkamer

Wil je het echte spa-gevoel creëren in je eigen badkamer? De badkamer is een plek waar je heerlijk tot rust kunt komen. Waarom zou je hier geen elektrische haard plaatsen? Met een haard in de badkamer creëer je een luxueuze en ontspannen sfeer.

Omdat een sfeerhaard op elektriciteit werkt, kun je deze ook op minder gangbare plekken plaatsen, zoals in de badkamer. Zorg er echter wel voor dat de haard geschikt is voor vochtige ruimtes en op een veilige afstand van de douche wordt geplaatst. 

Reacties zijn uitgeschakeld