Wanneer er zich een wespennest binnen of rondom je woning bevindt, is het belangrijk om deze met spoed weg te halen. Enerzijds om de renovatie van je trap uit te kunnen voeren. Anderzijds om zelf geen onnodige risico’s te lopen! Zeker voor mensen met een wespenallergie kan een wespensteek gevaarlijk zijn. Mocht je onverhoopt toch een steek krijgen, dan is het belangrijk om het gif zo snel mogelijk uit het lichaam te zuigen. Er zijn handige hulpmiddelen, die je hierbij helpen.
Bij een renovatie van de trap zal de deur naar buiten veelal open blijven. Je moet immers veel materiaal van buiten naar binnen verplaatsen. De kans is zodoende relatief groot, dat de wespen bij je woning naar binnen vliegen.
wespennest

Specialist inschakelen bij een wespennest verwijderen

Zelf een wespennest verwijderen is vaak geen optie. Particulieren beschikken niet over de benodigde, beschermende materialen om het nest op professionele wijze te verwijderen. Wespen zullen bij het verwijderen van hun nest al snel agressief zijn. Zonder de juiste kleding is de kans op steken groot. Iets wat je wenst te voorkomen! Daarbij moet je het nest niet alleen verwijderen, maar moeten de wespen ook dood. Zou je dit niet doen, dan beginnen de wespen al snel aan de bouw van een nieuw nest. Er zijn gespecialiseerde partijen, die hulp kunnen bieden bij het verwijderen van wespennesten.

Jonge koningin blijft tijdens de winter in leven

Vaak denkt men dat de wespen vanzelf dood zullen gaan tijdens de wintermaanden. Het maakt dat men de noodzaak van het verwijderen van een wespennest niet altijd inziet. Wist je dat de jonge koningin in een wespennest tijdens de winter in leven blijft? Aan het begin van het voorjaar zal de koningin beginnen aan de bouw van een nieuw nest. Hier legt zij de larven, waaruit de nieuwe koningin en werksters groeien. Door het wespennest te laten zitten, zal de overlast voortduren tijdens een volgende zomer.

Reacties zijn uitgeschakeld