Dat isoleren veel voordelen met zich mee brengt is intussen wel bekend. Warmteverlies terugdringen met een lagere energierekening tot gevolg is het grootste voordeel van een goed geïsoleerd huis. Maar welke mogelijkheden zijn er precies die u kunt toepassen om uw woning te isoleren? In deze blog worden drie vormen van isolatie uitgelicht zodat u straks de juiste keuze kunt maken

Spouwmuurisolatie

Een van de meest gedane vormen van isolatie is spouwmuurisolatie. Hierbij wordt de ruimte tussen de gevel én spouwmuur gevuld met isolatiemateriaal. Op het gebied van isolatiemateriaal zijn er verschillende mogelijkheden. Purschuim wordt vaak gekozen vanwege de hoge isolatiewaarde. Daarnaast is pur ook goed bestand tegen vocht. Wat ook vaak gebruikt wordt zijn korrels. Deze vorm van spouwmuurisolatie is goedkoper dan pur, echter heeft het een minder goede kierafdichting dan pur.

Vloerisolatie

Mocht vloerisolatie niet geschikt zijn voor uw woning, dan is vloerisolatie misschien een geschikte optie voor uw woning. Vloerisolatie kan op meerdere manieren gedaan worden. Wanneer uw woning een kruipruimte wordt daar tegen de bovenkant isolatiemateriaal geplaatst. De plaatsing van isolatiemateriaal zorgt dan voor een scheiding tussen uw woning én kruipruimte. Zo weet minder kou uw woning binnen te komen en warmte uw woning te verlaten. Mocht uw woning geen kruipruimte hebben, dan zijn isolatieplaten die op de bestaande vloer geplaatst worden misschien een optie.

Dakisolatie

Dakisolatie kan op twee verschillende manieren gedaan worden. Zo kunt u de buitenkant óf binnenkant isoleren, de beste keuze hangt af van uw dak. Materiaal dat populair is om te gebruiken is PUR schuim. Dit materiaal zet snel uit waardoor alle kieren én spleten gedicht worden. Een ander materiaal dat veel gebruikt wordt is glaswol, dit zijn dekens die tegen de binnenkant van uw dak geplaatst worden. Om de buitenkant te isoleren kunt u kiezen voor dakplaten. Dit wordt dan afgedekt met grind óf tegels. Met dakisolatie bent u instaat al gauw 400 tot 500 euro per jaar te besparen.

Reacties zijn uitgeschakeld