Isolatiematerialen

Isolatiematerialen zijn er in allerlei soorten en maten te verkrijgen. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om isolatiedekens en -platen te bestellen. Daarnaast kun je verschillende materialen gebruiken voor diverse toepassingen. Spouwmuren vereisen andere isolatiematerialen dan bijvoorbeeld vloeren of daken. Wil je een beetje wegwijs worden in het aanbod van isolatiematerialen? Lees dan deze blog.

Plaat of deken?

Allereerst moet je de keuze maken of je een isolatieplaat of isolatiedeken zoekt. Een isolatiedeken is vaak in de vorm van een rol. Glaswol en steenwol worden vaak verkocht als isolatiedekens. PIR, EPS en XPS zijn voorbeelden, welke altijd als isolatieplaat worden verkocht. Deze materialen bestaan ook altijd uit hardschuim, vandaar dat een isolatiedeken niet mogelijk is.

Isolatietoepassingen

Isolatie is mogelijk toe te passen in verschillende situaties. Let er wel op dat iedere toepassing andere isolatiematerialen vraagt. Steenwol, PIR en Resol zijn voorbeelden van isolatiematerialen welke vaak in spouwmuren worden gebruikt. Voorbeelden van vloerisolatie zijn PIR, EPS en glaswol. De dakplaten van IsoBouw zijn dan weer voorbeelden van isolatiematerialen voor hellende daken. Deze platen zijn een sterk staaltje techniek: isolatie en dakbedekking in één.

Diverse isolatiematerialen

Isolatiematerialen zijn er als de volgende mogelijkheden te vinden: steenwol, glaswol, PIR, EPS, XPS, Resol en vlas. Natuurlijk zijn er nog veel meer mogelijkheden, maar dit zijn de meest gebruikte isolatiematerialen. Kies materialen die het beste passen bij de eigenschappen van je woning. Bij een betonnen vloer horen bijvoorbeeld veel andere materialen als bij een houten vloer. Maak daarnaast de juiste afweging tussen de prijs en de isolatiewaarde. Goedkoper isolatiemateriaal gaat vaak gepaard met een lagere isolatiewaarde. Houd er ten slotte ook nog rekening mee dat je de juiste bevestigingsmaterialen mee bestelt. Denk hierbij aan Flexpluggen en ankers.

Wees verzekerd dat je de juiste isolatiematerialen aankoopt

Het is begrijpelijk dat het kiezen van de juiste isolatiematerialen erg ingewikkeld is. Neem eens een kijkje bij de keuzehulp van Sleiderink. Sleiderink heeft een enorm breed assortiment aan isolatiematerialen. Kom je er zelf alsnog niet uit? Neem dan contact op met één van de productspecialisten.

Reacties zijn uitgeschakeld