PIR Isolatie

Is jouw huis een huis wat altijd tocht? Stook je je blauw maar blijven de muren ijzig? Maak kennis met PIR isolatie: de held die jouw woning comfortabel en energiezuinig maakt! Deze blog geeft je veel informatie over PIR isolatie. Lees daarom snel ver om te ontdekken of PIR Isolatie de perfecte isolatie is voor jouw project!

Wat is PIR Isolatie?

PIR staat voor polyisocyanuraat. Het is een hard schuimmateriaal met een hoge isolatiewaarde. Dit betekent dat het warmteverlies in jouw woning aanzienlijk kan verminderen. PIR isolatie is beschikbaar in platen en kan worden gebruikt voor verschillende toepassingen, zoals dakisolatie, spouwmuurisolatie en de kruipruimte.

Wat zijn de voordelen van PIR Isolatie?

PIR isolatie heeft veel voordelen. Hieronder staan de belangrijkste genoemd.

  • Hoge isolatiewaarde:PIR isolatie heeft een van de hoogste isolatiewaardes van alle isolatiematerialen. Dit betekent dat je met een dunne laag PIR isolatie al een uitstekende isolatiewaarde kunt bereiken.
  • Goed vochtbestendig:PIR isolatie is goed vochtbestendig, waardoor het geschikt is voor toepassingen in vochtige ruimtes, zoals badkamers en kelders.
  • Licht:PIR isolatie is erg licht, waardoor het gemakkelijk te verwerken is.
  • Lange levensduur:PIR isolatie heeft een lange levensduur van ongeveer 25-40 jaar.

Wat zijn de nadelen van PIR Isolatie?

Naast de voordelen van PIR isolatie zijn er ook nadelen. Deze staan hieronder.

  • Relatief duur:PIR isolatie is iets duurder dan andere isolatiematerialen, zoals glaswol en steenwol.
  • Brandgevoeligheid:PIR isolatie is brandbaar, maar er zijn wel brandvertragende varianten beschikbaar. Het is wel zo dat in vergelijking met andere isolatiematerialen PIR moeilijk brandbaar is.

PIR Isolatie bestellen bij Sleiderink

Na het lezen van deze blog heb je een goed beeld of PIR Isolatie de perfecte isolatie is voor jouw project. Je kan nu PIR isolatie heel eenvoudig en altijd scherp bestellen bij Sleiderink. Als je nog advies wil dan kan je contact opnemen met de productspecialisten van Sleiderink. Zij staan op werkdagen voor jou klaar om je van advies te voorzien!

Reacties zijn uitgeschakeld