tuin

Je tuin is heel multifunctioneel. Het kan een plek zijn om gezellig bij te kletsen of juist om volledig tot rust te komen. Om optimaal gebruik te kunnen maken van je tuin kun je alvast beginnen om je tuin nog mooier te maken. Zo kan jij genieten van je eigen plekje als de zon weer begint te schijnen en de temperaturen weer omhooggaan.

Meubilair

De juiste tuinset kan je tuin helemaal afmaken. Of je nou een hangmat haalt om in te liggen of een loungeset met een ruime hoekbank, je tuin moet worden gezien als verlengstuk van je interieur. Om nog lang te kunnen genieten buiten met warmere temperaturen is het van belang het juiste meubilair te halen. Als je gaat kiezen welke tuinmeubelen je wilt, kijk dan eerst na of er genoeg ruimt in je tuin is. Als je vier ligbedden koopt voor niks zou dat natuurlijk zonde zijn. Verder kun je nog kiezen tussen verschillende materialen, zoals hout, aluminium of kunststof. Door hier rekening mee te houden maak je je tuinindeling compleet.

Tuindecoratie

Als je tuin nog net iets extra’s nodig heeft, dan kan het halen van tuindecoratie misschien wel de oplossing zijn. Een tuinbeeld of fonteintje kan jouw tuin net iets meer flair en identiteit geven. Er is veel variatie in tuindecoratie, dus je kan helemaal zelf beslissen wat je ophangt of neerzet om de tuin helemaal eigen te maken.

Onderhoud

Het klinkt misschien vanzelfsprekend, maar er zijn toch genoeg mensen die hun tuin niet genoeg onderhouden. Als je onkruid niet verwijdert, kan dit andere planten uit de tuin overwoekeren. Daarnaast ziet het er ook niet bepaald fraai uit. Ditzelfde geldt voor ongemaaid gras. Een strak gazon is veel fijner voor het oog en is nuttig voor als je even lekker ergens wilt gaan liggen in de zomer.

Tuin bestraten

Je tuin is natuurlijk veel meer dan alleen wat leuke plantjes en een hoop gras. In een moderne tuin speelt bestrating een grote rol. Door je tuin van tegels te voorzien, houd je de omgeving overzichtelijk. Het oogt ook nog eens ruim en de tegels zijn ook onderhoudsarm. Ook grind in je tuin wordt steeds populairder. Dit heeft dezelfde voordelen als een betegelde tuin. De bestrating is goed te combineren met een nieuwe schutting of nieuw hekwerk.

Overkapping

Met overkappingen kun je nog langer genieten van je tuin. Het weer speelt geen rol meer, omdat je lekker in de schaduw kan zitten als de zon te heet wordt. Je gaat het echter s ’avonds niet te koud hebben, aangezien de overkapping ook warmte vast kan houden. Als je een lekker kacheltje neerzet is dit ideaal om de hele avond te blijven zitten met familie en vrienden. Zelfs als het regent heb je nog wat aan een overkapping. Je tuinmeubelen kun je namelijk lekker laten staan, zonder dat ze nat worden.

Reacties zijn uitgeschakeld