bouwafval

Ga je binnenkort verbouwen? Of heb je eindelijk dat oude schuurtje in de tuin gesloopt? In beide gevallen vraag jij je waarschijnlijk af: wat te doen met het bouwafval. Veel mensen kiezen ervoor om dit zelf af te voeren naar de milieustraat, echter is dit een tijdrovende klus. Veel gemakkelijker is het huren van een bouwafval container. Wil je een container huren in Amsterdam of omgeving? Dan kun je het beste kiezen voor een lokale containerverhuur om extra voorrijkosten te voorkomen. Wil je weten waar je nog meer rekening mee moet houden? Lees onderstaande tips!

Om wat voor afval gaat het precies?

Als je gaat verbouwen, brengt dit afval met zich mee. Het kan bijvoorbeeld om een soort afvalsoort gaan, zoals puin. Ook zijn er diverse andere soorten afval zoals grind, hout en grofvuil. Veel materialen kunnen weggegooid worden in een bouwcontainer voor sorteerbaar afval. Heb je echter maar één soort afval te storten, bijvoorbeeld alleen grind, dan kun je hiervoor een specifieke afvalcontainer huren. Kijk goed naar de product details op de labels “toegestaan afval” en “niet toegestaan afval” om er zeker van te zijn welke materialen wel en niet samen in de container mogen.

Heb je een vergunning nodig?

Je wilt een container huren en wilt weten of je een vergunning nodig hebt? Wanneer je een container op je eigen terrein plaats heb je hiervoor geen vergunning nodig. Wanneer je een container laat plaatsen op een openbare weg is dat een ander verhaal. Hiervoor zijn regels en dat verschilt per gemeente. Soms kun je de container plaatsen zonder vergunning mits het om een korte periode gaat. Vraag dit voor de zekerheid dus altijd even na. Bij een container huren in Hilversum, Amsterdam, Rotterdam, Groningen, Utrecht of een andere drukke stad is het verstandig om op voorhand contact op te nemen bij de gemeente. Informeer altijd naar de regelgeving binnen jouw gemeente om een boete en andere problemen te voorkomen.

Hoe groot is de verbouwing?

Voor de meeste grote klussen is een simpele huis-, tuin- en keuken container niet voldoende. De kans is groot dat je hiervoor een goede bouwafval container nodig hebt. Deze zijn te huur in verschillende formaten.  Van 3 kubieke meter tot 15 kubieke meter. Voor kleinere klussen kun je vaak ook een grote bouwzak huren voor je afval. Vind je het lastig om in te schatten hoe groot je bouwcontainer moet zijn? Vraag het dan altijd even na bij het containerverhuurbedrijf.

Gebruik container: werkkleding en gereedschap

Of je nu huishoudelijk afval weggooit, tuinafval of dakafval; elk soort afval heeft zijn eigen risico’s. Denk aan kapotte poten van oude stoelen, scherpe planten takken of roestige afvoerbuizen en andere uitstekende objecten. Het is daarom belangrijk om stevige werkkleding aan te hebben, zoals stevige schoenen, dikke handschoenen en een veiligheidsbril om je veiligheid te garanderen. Mocht je helemaal voorzien zijn van de juiste kleding dien je ook te denken aan het juiste gereedschap. Deze kunnen goed van pas komen om de uitstekende objecten te verkorten en af te zagen. Bijvoorbeeld gereedschap om lange takken door te zagen en grote brokstukken puin te bewerken. Hoe kleiner het afval, hoe makkelijker het in de container past.

Reacties zijn uitgeschakeld