Een krakende trap kan behoorlijk vervelend zijn, en kan op den duur zelfs een stoorzender in huis worden. Het is daarom niet gek dat veel mensen een traprenovatiebedrijf inschakelen om ze van hun problemen te verlossen. Een krakende trap kan namelijk meerdere oorzaken hebben, van speling in de stootborden tot wrijving tussen houten delen. Het is natuurlijk mogelijk om de touwtjes zelf in handen te nemen, maar vaak komt het probleem uiteindelijk weer bovendrijven. De vakmannen van TopTrap zijn echter op alles voorbereid, en zorgen ervoor dat uw trap nooit meer zal kraken.
 

De invloed van het weer

Eén van de redenen dat een traprenovatie geen doe-het-zelf-klusje is, ligt hem in het feit dat er vaak geen rekening met het weer wordt gehouden. Het weer heeft namelijk veel invloed op hout, en dat kan voor veel gekraak zorgen. Veranderingen in luchtvochtigheid en temperatuur kan hout laten uitzetten, of juist inkrimpen. Hierdoor kan onder andere speling ontstaan, wat weer gekraak als gevolg heeft. Aan de andere kant kan het hout juist uitzetten en voor wrijving zorgen, en ook dat kan gekraak opleveren. Het is dus van belang om te weten hoe het hout zich gedraagt, en precies daarom zijn er renovatiespecialisten!
 

Van kwaad tot erger

Een krakende trap is niet altijd zo simpel als een beetje speling tussen de stootborden. Het kan ook op een veel groter probleem wijzen, en dat weet niet iedereen. Het is namelijk best mogelijk dat uw trap last heeft van houtrot, en dat is behoorlijk gevaarlijk. In zo’n geval is het volledig vervangen van de trap de enige mogelijkheid. Het is daarom belangrijk om een lawaaiige trap niet te negeren, maar altijd in actie te komen. Voorkomen is altijd beter dan genezen!

Reacties zijn uitgeschakeld