antikraak

Wil jij een tijdelijke woning voor een laag bedrag per maand? Dan is zelf antikraak wonen een erg goede oplossing. In deze tekst wordt er uitgelegd wat antikraak wonen is en komen de voordelen van het antikraak wonen naar voren.

Antikraak wonen, wat is het?

Wanneer een pand leeg komt te staan geeft dat bepaalde risico’s. Het pand kan bijvoorbeeld gaan vervallen, gebruikt worden als een illegale woonruimte of als plaats gebruikt worden voor vandalisme. Als je antikraak gaat wonen ga je in zo’n leegstaand pand wonen. Antikraak is een vorm van het zogenoemde leegstandsbeheer. Doordat iemand een pand antikraak huurt hoeft de verhuurder niet bang te zijn voor eventueel verder verval of vandalisme. Het pand wordt voor een lage prijs tijdelijk bewoond. Voor de huurder en verhuurder heeft het antikraak wonen erg mooie kanten.

De voordelen van zelf antikraak wonen

De grootste voordelen voor de huurder en verhuurder zijn zoals net beschreven de lage huurprijs voor de huurder en de bewoning van een pand voor de verhuurder. Alleen zijn dit zeker niet de enige voordelen. Er wordt vaak gedacht dat antikraak wonen illegaal is, maar daar is geen sprake van. Als er een contract wordt opgesteld en ondertekend is het legaal om zo’n pand te huren. Daarnaast is antikraak wonen een flexibele vorm van wonen. In het contract staat een bepaalde opzegtermijn. Deze is vaak kort, dus denk aan een opzegtermijn van één maand, maar je kunt zeker niet van de ene op de andere dag zomaar op straat gezet worden. Dit kan wat onzekerheid met zich mee brengen, al compenseert de erg lage huurprijs dit wel. De opzegtermijnen gelden wel voor beide partijen en geeft de huurder daarom ook de flexibiliteit.

Nog meer voordelen van zelf antikraak wonen

De panden die beschikbaar zijn voor antikraak wonen zijn vaak erg uniek. Oude kantoorgebouwen, schoolgebouwen of villa’s komen regelmatig voor in de opties voor antikraak wonen. Als jij met spoed jouw huidige verblijfplaats moet verlaten is antikraak wonen een ideale mogelijkheid. Je kunt er tijdelijk voor een goedkope prijs terecht en hoeft dus niet naar familie en vrienden voor onderdak of zonder woning te leven. Dit kan handig zijn wanneer er verhuisd moet worden naar een huis dat nog niet klaar is of als er triest genoeg een scheiding heeft plaatsgevonden. Kijk voor meer informatie over antikraak wonen en het nieuwste aanbod op de website van Huurflits.

Reacties zijn uitgeschakeld