Zo bestrijd je een wespennest in de spouwmuur

Een wespennest in de spouwmuur is een groot probleem. Je huis is ineens een onveilig plek geworden. Het is dus belangrijk dat er zo snel mogelijk actie wordt ondernomen. Het is belangrijk om de juiste informatie hierover te hebben zodat het veilig en snel wordt opgelost. Wil je weten hoe je erachter kan komen dat er een wespennest in je spouwmuur zit en hoe je dit oplost? Lees dan verder!

Hoe weet ik zeker dat ik een wespennest in de spouwmuur heb?

De vraag is eigenlijk, hoe herken ik een wespennest in de spouwmuur? Het begint eigenlijk bij het opmerken van wespen. Eén wesp in je huis zegt natuurlijk helemaal niet zoveel. De wesp kan op verschillende manieren je huis binnen zijn gekomen. Twee wespen zegt ook nog niet zoveel. Zie je er echter ineens heel veel? Dan wordt het een ander verhaal. Geluid kan ook wijzen op een wespennest in de spouwmuur. Wespen knagen aan hout. Dit hout hebben ze ook wel nodig om hun wespennest te bouwen in de spouwmuur. Dit geeft dus best een specifiek geluid.

Wespennest in de spouwmuur verwijderen

Je kunt een wespennest in de spouwmuur zelf verwijderen. Als je erg handig bent, dan is dit zeker mogelijk. Het is alleen geen klusje zonder gevaren. De wespen zullen agressief worden en gaan steken. Dit betekent dus dat het een gevaar voor je gezondheid is. Het is dus belangrijk dat je jezelf goed kleed. Denk dan aan beschermende kleding die een professionele bestrijder ook draagt. Als wespen doodgaan, dan kunnen de andere wespen dit merken. De levende wespen zullen in dit geval nog agressiever worden.

Wespennest in de spouwmuur laten verwijderen

Het beste is uiteindelijk toch dat je het wespennest in de spouwmuur laat verwijderen door een professionele ongediertebestrijder. Die heeft de middelen en kennis om dit veilig en goed te doen. Bel daarom een specialist en probeer het niet alsnog zelf! Ze zullen snel bij je zijn en het probleem voor je oplossen.

Reacties zijn uitgeschakeld