We vertrouwen als we in nood zitten slotenmakers onze auto of ons huis toe. Helaas neemt oplichting door slotenmakers toe. In dit artikel bespreken we een paar tips om ervoor te zorgen dat de slotenmaker, die je inhuurt, een betrouwbare vakman is.

Vraag om een identificatie

Houd altijd de omgeving in de gaten. In het geval dat er iemand aankomt in een voertuig zonder naam en beweert dat hij bij een specifiek slotenmakersbedrijf is aangesloten, laat hem dan absoluut niet toe om aan het werk te gaan. Legitieme slotenmakersbedrijven sturen hun technici altijd in een voertuig met daarop de bedrijfslogo’s, telefoonnummers en merkgerelateerde tools.

Vraag om een schriftelijke offerte

Vraag altijd om een schriftelijke offerte. Dit zorgt ervoor dat je niet te maken krijgt met verborgen kosten en extra arbeidskosten. Als een slotenmaker aarzelt om zwart op wit een offerte te geven, laat hem dan niet aan de klus beginnen. Dit kan betekenen dat ze niet gerenommeerd zijn en gewoon snel wat geld willen verdienen.

De schatting van de kosten ter plaatse moet overeenstemmen met de schriftelijke offerte

Elk gerenommeerd slotenmakersbedrijf zal je tijdens het telefonische gesprek een gedetailleerde schatting van de kosten kunnen geven. Dit omvat de voorrijdkosten, de kosten voor arbeid en de benodigde onderdelen. Slotenmakers die onbetrouwbaar zijn veranderen bij aankomst hun schatting van de prijs en zullen met extra verborgen kosten op de proppen komen.

Zeg ‘Nee’ tegen boren en vervangen

Elk slotenmakersbedrijf dat suggereert dat het slot moet worden opengeboord of worden vervangen, is onbetrouwbaar. Ervaren slotenmakers kunnen bijna elke deur ontgrendelen. Als ze het slot willen openboren, zeg dan gewoon ‘Nee’. De kans is groot dat ze je oplichten en je alleen maar meer geld uit je zak willen kloppen. Alle echte slotenmakerbedrijven trainen hun technici om elke deur goed te kunnen ontgrendelen.

Vermijd contante transacties

Alle echte slotenmakers geven je de mogelijkheid om contant, per cheque en met een kaart te kunnen betalen. Elk bedrijf dat alleen op contante transacties staat, wil gewoon snel geld verdienen en dan is het 99,99% oplichterij. Dit is ook een belangrijke vraag, die je van tevoren moet stellen. Zorg ervoor dat je VOORDAT ze aan het werk gaan, weet hoe je kunt betalen.

Laat de slotenmakers tijdens het werk niet alleen

Het is belangrijk om de persoon, die aan het werk is, goed in de gaten te houden en te kijken wat ze doen. Je zorgvuldigheid kan namelijk voorkomen dat je op meer manieren wordt opgelicht.
Neem gerust een kijkje op onze website – Slotenmaker 24 in Tilburg

Reacties zijn uitgeschakeld