Verricht wat onderzoek

Heb je jezelf ooit weleens buitengesloten van je auto of huis? Of kon je je autosleutels niet meer vinden en dus ook je autodeur niet meer openen? Meestal is dan het eerste dat bij je opkomt om contact op te nemen met familie en vrienden en te vragen of ze je de bos met reservesleutels kunnen brengen. Maar misschien heb je bij niemand een extra sleutel neergelegd of kun je niemand bereiken. Dan is de volgende stap om contact op te nemen met een slotenmaker bij jou in de buurt. Voordat je afspraken maakt met een slotenmaker moet je er wel zeker van zijn dat het bedrijf dat je belt ook betrouwbaar is. Het is gebleken dat sommige slotenmakers die in het telefoonboek adverteren niet bepaald betrouwbaar zijn. Het ergste is dat deze ’technici’ helemaal geen scholing hebben gehad en dan juist meer schade aan je eigendom kunnen veroorzaken.

Bekijk waar de slotenmaker zich bevindt

Een nummer dat je hebt gevonden in het telefoonboek of in de Gouden Gids hoeft geen nummer te zijn van een slotenmaker bij jou in de buurt en kan zelfs van een slotenmaker zijn uit een hele andere regio. Dit bedrijf adverteert gewoon met een lokaal adres en telefoonnummer maar in werkelijkheid is er geen winkel of kantoor en bel jij naar een nummer in een andere stad. Ze geven je dan een offerte die behoorlijk duur uitvalt. Wanneer de slotenmaker arriveert, wil hij extra geld omdat hij van ver moest komen en je voelt je dan te ongemakkelijk om hem weg te sturen. Als de slotenmaker alleen contant geld accepteert, is dat ook een teken dat het bedrijf geen betrouwbare slotenmaker is.
Soms kun je deze onbetrouwbare ‘slotenmakers’ die zogenaamd bij jou in de buurt zitten detecteren omdat ze meerdere vermeldingen kunnen hebben – soms wel meer dan 30 vermeldingen op één telefoonnummer. Ze gebruiken dan verschillende namen, maar de telefoonnummers zijn allemaal hetzelfde en je komt uit bij een callcenter.Die sturen dan een slotenmaker naar jouw locatie wat een hoop gedoe is en extra kosten met zich meebrengt.

Hoe kun je het beste een slotenmakerbedrijf kiezen?

Er zijn natuurlijk ook betrouwbare en eerlijke slotenmakers bij jou in de buurt. Het beste advies is om al onderzoek te doen voordat je wordt buitengesloten of in een noodsituatie terechtkomt.
Misschien overweegt je om bij jouw thuis de veiligheid te verbeteren door nachtsloten te laten installeren, de sloten van deuren en ramen te veranderen of zelfs een huisalarmsysteem te laten installeren. Dan is het nu het juiste moment om achter de computer te gaan zitten en verschillende bedrijven te gaan onderzoeken.
 www.locksecure.nl/slotenmaker-den-haag – Uw lokale slotenmaker

Reacties zijn uitgeschakeld