ledstrip installeren

Hoewel het bevestigen en installeren van led strips doorgaans relatief eenvoudig is, kunnen zich toch een aantal moeilijkheden aandienen. Daarnaast is de bevestiging soms ook gewoon een kwestie van smaak of een keuze tussen mooier en mooist. Bij de bevestigen van led strips kan een led profiel van pas komen. Wij leggen graag uit wat de voordelen hiervan kunnen zijn.

Mooie en eenvoudige afwerking

De sfeer die de led verlichting afgeeft wordt in grote mate bepaald door de bevestiging. Vaak is een kale led strip niet erg sfeervol om te zien. Dus als je led verlichting op een zichtbare plek wilt bevestigen, is het zeker aan te raden om daar een led profiel voor te gebruiken. Daarnaast maakt een led profiel de bevestiging ook eenvoudiger. Denk bijvoorbeeld aan een lastige ondergrond waar een extra sterke plakbevestiging voor nodig is. Of wil je de led strip in een hoek bevestigen? Geen probleem! Er zijn zowel opbouw, inbouw als hoekprofielen. De afwerking van de led strip is daarmee nog nooit zo eenvoudig en smaakvol geweest.

Lichtregulering

Een led strip bestaat uit allemaal kleine lichtpunten. In principe is het mogelijk dat de lichtpunten niet allemaal exact even sterk zijn. Met als gevolg dat de verlichting vanuit de led strip niet volledig egaal is. Met een led profiel wordt dit ook gelijk getackeld. Er komt namelijk een soort getinte kap over de verlichting heen, waardoor de uitstraling automatisch egaal oogt. Daarnaast zorgt de kap ook nog eens voor extra bescherming van de led strip zelf. Ook ten aanzien van dit aspect biedt het led profiel dus een win-win-situatie.

Warmteverdeling

De led profielen plaats je om de led strip heen en zijn van aluminium gemaakt. Nu is het wel een eigenschap van led verlichting dat zij niet goed tegen warmte kunnen. En dit is erg belangrijk met het oog op brandgevaar en ook vanwege de levensduur van de led strips. De aluminium behuizing van led profielen zorgen voor een betere warmte regulering voor de led verlichting. Zo is de strip zelf minder vatbaar voor temperatuurverschillen van buitenaf. Ook kan zij haar eigen warmte beter afvoeren via het aluminium frame. Met een led profiel wordt de led verlichting op het gebied van warmte dus ook nog eens veiliger. Met de led strips van LEDStripXL is alles mogelijk. Neem daarom vrijblijvend contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Reacties zijn uitgeschakeld