Slimme tips voor het inrichten van de woonkamer

De woonkamer is het hart van het huis; we willen dan ook dat deze ruimte gezellig en warm is. Toch vinden veel mensen het lastig om de woonkamer goed in te richten. Misschien houden je partner en jij allebei van andere dingen, of weet je niet goed hoe je de ruimte het beste kan indelen. In dit artikel geven we je een aantal slimme tips voor het inrichten van de woonkamer. Zo creëer je een stijlvolle, maar ook praktische ruimte.

1. Kies jouw woonstijl 

Voordat je begint met het inrichten van de woonkamer, adviseren we je om jouw woonstijl te ontdekken. Wat is jouw smaak? Welke stijl vind je het leukst? Het is niet erg als je dit nog niet weet, maar probeer er van tevoren wel achter te komen. Dit doe je door woonmagazines te lezen en een moodboard te maken. Door middel van een moodboard kun je jouw stijl goed visualiseren en heb je een aantal richtlijnen voor het kiezen van kleuren, meubels en materialen.

2. Begin met de basis

Heb je een moodboard gemaakt en weet je een beetje wat jouw stijl is? Dan kan het inrichten van de woonkamer nu echt beginnen. Het is belangrijk om te beginnen bij de basis. Hiermee bedoelen we de indeling van de ruimte, de vloer en de kleuren op de muur. Maak een plattegrond en kijk van tevoren waar je jouw meubels wilt plaatsen. Wanneer de indeling goed is, ga je aan de slag met het creëren van een kleurenpalet. Kies kleuren die goed bij elkaar passen en werk eventueel met een contrastkleur. 

3. Werk met verschillende materialen 

Nu is het tijd voor de volgende stap: het kiezen van meubels en accessoires. Wellicht wil je geen nieuwe meubels kopen, maar dan kun je variëren met leuke accessoires. Deze kunnen de ruimte namelijk een hele nieuwe uitstraling geven.

Wij geven als tip om te werken met verschillende materialen. Kies bijvoorbeeld voor houten akoestische panelen in de woonkamer en combineer deze met stoere stalen deuren. Door diverse materialen te gebruiken, creëer je een speels effect.

Reacties zijn uitgeschakeld