Steeds meer mensen kiezen voor een traprenovatie met trapverlichting. Met verlichting voegt u extra sfeer toe aan de trap en het trappenhuis. Bovendien draagt trapverlichting bij aan meer veiligheid in huis. Een ongeluk zit in een klein hoekje en met verlichting op de trap verkleint u het risico op een val of misstap. Als u ’s avonds of ’s nachts de trap op en af loopt, ziet u goed waar u loopt. Wel zo’n prettig idee.
Trap met verlichting

Manieren om uw trap te verlichten

Er zijn heel veel manieren om uw trap te verlichten. Welke manier u kiest, hangt weer af van uw interieur, uw smaak en de vorm van de trap. U kunt uw trap verlichten op de volgende manieren:
 

  • Spotjes of ledlampen aan de wand
  • De trapleuning verlichten
  • Led-strips onder iedere traptrede
  • Lichtstrips op iedere traptrede

Spotjes of ledlampen aan de wand

De meest eenvoudige manier om een trap te verlichten is door lampen aan de wand te hangen. Spotjes zijn erg in trek als wandverlichting. Sommige in- en uitbouwspots zijn haast onzichtbaar, totdat u ’s avonds het licht aandoet. Een andere mogelijkheid is led-blokjes met ledlampjes die u aan de muur monteert. Deze blokjes geven licht aan de zijkant van de trap. De ledlampjes werken op batterijen en gaan branden door een sensor.

Verlichting aan de leuning

Het is ook mogelijk om de trapleuning te verlichten. Dit kunt u doen door aan de leuning een led-strook te monteren. Hiermee wordt de hele trapleuning op een duurzame wijze verlicht.

Ledstrips onder iedere traptrede

Wilt u dat u gehele trap verlicht is? Dan is trapverlichting in de traptreden een goede keuze. De verlichting kunt u heel makkelijk aanbrengen met ledstrips die u onder de traptreden plakt. Op deze manier wordt iedere trede verlicht met een ledstrip die onder de trede is geplakt. Deze strips zijn een makkelijke en snelle oplossing om uw trap volledig te verlichten.Trapleuning en verlichting

Lichtstrips op iedere traptrede

Een ander idee is om uw trap te verlichten met ‘glow in the dark’ strippen. Zodra het donker wordt, lichten deze strippen op en geven ze ruim acht uur licht. U kunt de strippen op een aantal traptreden plaatsen, maar ook op alle treden. Een groot pluspunt van deze aluminium lichtstrippen is dat ze geen stroom verbruiken. Zo bent u dus ook nog duurzaam bezig!

Spaarzame ledlampen

Naast aluminium lichtstrippen kunt u de traptreden ook verlichten met spaarzame ledlampen. Deze lampen zijn schokbestendig, waardoor ze ideaal zijn voor trappen. Met ledverlichting op uw trap creëert u een helder licht.

Een snelle en efficiënte traprenovatie

Als u op zoek bent naar een snelle traprenovatie, dan kunt u altijd contact opnemen met een van onze specialisten. Ze vertellen u graag meer over de mogelijkheden op het gebied van een traprenovatie. Dankzij hun kennis en ruime ervaring bieden ze u altijd een oplossing op maat. Onze specialisten werken snel en zeer efficiënt. Hierdoor is een traprenovatie binnen één tot twee dagen uitgevoerd.

Reacties zijn uitgeschakeld