Hoe schoon u de woning ook houdt, er kan zich altijd wat stof ophopen in bepaalde hoekjes. En ook al ziet u het niet, huisstofmijt is eigenlijk altijd aanwezig in elk huishouden. Vaak merkt u hier niets van, maar als u juist allergisch bent voor stof en deze mijten is het begrijpelijk dat u er alles aan wilt doen om een allergische reactie te voorkomen. Kies daarom voor meubelen en een ondergrond die u eenvoudig schoon kunt houden. Wij geven u als trapspecialist graag advies voor de juiste trapbekleding om de allergische reacties te voorkomen.
huisstofmijt

Oorzaak stof en huismijt

U heeft vast wel eens eerder van huisstofmijtallergie gehoord. Maar wat is het nou precies? Huisstofmijten zijn minuscule witte beestjes die u met het blote oog haast niet kunt zien, omdat ze hoogstens 0,6 mm groot zijn. Deze kleine mijten vinden het heerlijk om zich te nestelen in het stof van uw tapijt, meubelen, gordijnen, dekbed en matras om zich vervolgens te voeden met uw huidschilfers. Ze doen u verder geen kwaad, maar u kunt juist wel allergisch reageren op de uitwerpselen van de huisstofmijt. Veelvoorkomende klachten zijn vaak niezen en een verkouden gevoel het hele jaar door en geïrriteerde ogen. Ook kunt u last krijgen van uw luchtwegen, bij het ademhalen maakt u bijvoorbeeld een piepend geluid.
Naast huismijt kunt u allergisch reageren op stof. Dit is eigenlijk een ophoping van vuil, zoals vezels van het tapijt, uw kleding en huidschilfers. Vaak ziet u het stof pas als het zich heeft opgehoopt tot een grotere hoop, maar het is eigenlijk altijd aanwezig. U kunt last krijgen van dezelfde allergisch reactie als bij huisstofmijtallergie. Daarom is het in dit geval belangrijk om uw woning regelmatig te stofzuigen en voor de juiste bekleding van uw vloer en trap te kiezen.

Antistatisch materiaal

Om te voorkomen dat u last krijgt van allergische reacties, is het dus belangrijk om de vloer en trapbekleding van uw woning zo schoon mogelijk te houden. In dit geval is het verstandig om u te verdiepen in de antistatische bekleding wanneer u een traprenovatie in de planning hebt. Antistatische bekleding is namelijk zo samengesteld dat het vuil en stof afstoot en, tevens een leuke bijkomstigheid, vlekken niet intrekken. U vindt deze materialen ook wel onder de noemer ‘antibacterieel’. Ook wij werken met antistatische bekleding. Vraag in dit geval naar de mogelijkheden van linoleum en kurk combi. Deze bekleding is verkrijgbaar in veel verschillende soorten uitvoeringen, zodat er altijd wel iets bij uw interieur past. Wilt u graag eerst zien wat voor look deze materialen aan uw trap geven? Kom dan gerust eens langs in onze showroom in Purmerend.
traprenovatie showroom

Ontluchten en speciale hoezen

Naast kiezen voor de juiste bekleding van uw vloer en trap en deze regelmatig schoonhouden, kunt u ook nog andere maatregelen nemen om de allergische reacties te beperken. Zet in elk geval de ramen zo vaak mogelijk open, ook al is het op de kiepstand, om de woonruimtes zo goed mogelijk te laten luchten. Heeft u stoffen meubelen? Ga dan ook hier regelmatig langs met de stofzuiger en klop de gordijnen regelmatig uit. Zeker wanneer u huisdieren heeft. Daarnaast is het mogelijk om speciale hoezen voor uw matras en kussens aan te schaffen om stof en huismijt te weren. Deze zijn voorzien van een speciale laag aan de binnenzijde waar de mijten niet kunnen komen om zich met uw huidschilfers te voeden.

Reacties zijn uitgeschakeld