Het komt vaak voor dat mensen met een krakkemikkige trap opgescheept blijven zitten, omdat ze het niet zien zitten om de trap te laten vervangen. Het is echter in vrijwel alle gevallen mogelijk om de trap te renoveren! Dit is sneller, goedkoper en kost een stuk minder moeite dan het volledig vervangen van de hele trap. De traprenovatie kan in één dag afgemaakt zijn, waarna u direct kunt genieten van een prachtige trap. Maar wanneer is een traprenovatie echt nodig? En waarom?
 

Veiligheid voorop

Het staat natuurlijk buiten kijf dat een trap veilig moet zijn. Het is immers vaak een flinke val naar beneden! Het is daarom belangrijk om de trap zo nu en dan op slijtage te controleren, of te laten controleren. Met name als u net verhuisd bent is dit van groot belang, omdat u niet weet wat de situatie van de trap is. Mocht er iets mis zijn met de trap dan is het noodzakelijk om direct een renovering in te plannen, zodat de trap professioneel aangepakt kan worden.
 
Er kunnen een aantal dingen mis zijn met de trap. Denk bijvoorbeeld aan splinterend hout, of versleten trapbekleding. Splinterend hout kan voor veel narigheid zorgen, en het is altijd beter om te voorkomen dan te genezen. Trapbekleding voorkomt splinters natuurlijk, maar een versleten bekleding kan voor gladheid en slipgevaar zorgen. Vooral als u eens snel de trap af moet, kan dit levensgevaarlijk zijn! In beide gevallen moet het probleem zo snel mogelijk verholpen worden.
 

Gewoon wat nieuws

Het is natuurlijk ook best mogelijk dat u gewoon toe bent aan vernieuwing. Of dat komt omdat de smaak van de vorige bewoner u niet aanstaat, of omdat uw eigen smaak veranderd is; met een traprenovatie kunt u uw creativiteit in uw trappenhuis kwijt. Er is van alles en nog wat mogelijk, van LED-verlichting tot krijtbordverf, en van hout tot PVC!
Andere interessante websites:
https://recrahome.nl/

Reacties zijn uitgeschakeld