soorten ladders

Er zijn zoveel verschillende soorten ladders te vinden op de markt. Dit is niet voor niets zo. Er zijn namelijk veel verschillende omgevingen waar een ladder nodig is. Voor een huiseigenaar kan het bijvoorbeeld handig zijn op een kleine trapladder in huis te hebben voor wanneer ze de lichten moeten vervangen, maar voor een klusjesman komt een reformladder beter van pas. In dit artikel nemen we je mee in de verschillen van een aantal soorten ladders. Dit komt handig van pas wanneer het tijd is om te investeren in een nieuwe ladder voor jouw bedrijf of als particuliere klant.

Trapladder

Als je een huiseigenaar bent die op zoek is naar een nieuwe ladder, zoek dan niet verder dan een trapladder. De trapladder is universeel in gebruik en is makkelijk op te bergen in huis. De ladder is te herkennen aan de twee kanten die beide fungeren als trapjes om hogerop te komen. Doordat de ladder zo divers in gebruik is, is deze zowel bij commerciële gebruikers als bij particulieren terug te vinden. Binnen de trapladder heb je verschillende soorten ladders. De een is bijvoorbeeld aan twee kanten te beklimmen, terwijl de ander juist alleen maar aan een zijde treden heeft. De tweezijdige trapladder is vooral handig wanneer je weet dat je de ladder met twee mensen tegelijk moet beklimmen.

Telescoopladder

Een telescopische ladder is een soort ladder die je makkelijk kunt aanpassen aan de klus die je moet doen. Deze ladder kan je namelijk verkorten of verlengen tot de gewenste lengte. Deze ladder is daarnaast ook erg makkelijk om op te bergen, aangezien je hem heel klein kunt inklappen. Vrijwel alle telescoopladders zijn rechte ladder. Echter, er zijn ook op sommige plekken telescoopladders te vinden die worden ondersteund met dubbele treden.

Een draagbare ladder

Een draagbare ladder is een grote ladder die wielen aan de onderkant heeft. Deze worden vaak geplaatst aan de ondersteunende kant, maar soms zijn ze ook aan de andere zijde te vinden. De ladder ziet er een stuk anders uit, doordat het als het ware een trap is met wielen. De vorm van deze ladder is recht aan de treden hebben allemaal een beugel die extra veiligheid geeft. De ladder is makkelijk te verplaatsen dankzij de wielen. Ben jij op zoek naar deze, of andere soorten ladders? Dan kan je terecht bij Aldorr.nl. In deze webshop vind je een uitgebreid assortiment ladders en steigers van topkwaliteit.

Reacties zijn uitgeschakeld