bouwkundige keuring

Als je na lang wikken en wegen eindelijk hebt besloten om een huis te kopen, ben je er nog niet. Dit klinkt wellicht als slecht nieuws, maar niets is minder waar. Het laten doen van een bouwkundige keuring is zeer sterk aan te raden en hoeft helemaal niet kostbaar te zijn. Dan moet je natuurlijk wel weten wat je aan het doen bent. Voorkom nare verrassingen door een bouwkundig rapport aan te vragen bij een betrouwbaar bedrijf.

Onderhoudskosten

Het is moeilijk om de onderhoudskosten van een huis in te schatten. Dit is echter wel van belang als je een huis gaat kopen. Dit is precies waar de bouwkundige keuring om de hoek komt kijken. Door de staat van het huis zeer nauwkeurig vast te stellen weet je als koper precies waar je aan toe bent. Een expert kan vaststellen wat voor kosten je op de korte en lange termijn kunt verwachten. Zodoende verkrijg je snel en eenvoudig inzicht in de onderhoudskosten die je kunt verwachten naar aanleiding van de huidige staat van de woning.

Gebreken van de woning

Door een bouwkundige keuring uit te laten voeren kom je er snel achter of er gebreken zijn waarvan je nog niet op de hoogte was. Sommige mensen verkeren in de veronderstelling dat ze zelf een bouwkundige keuring kunnen uitvoeren. Niets is echter minder waar. Een vakman inhuren is sterk aan te raden. Het aanvragen van een keuring doe je als jouw bod is geaccepteerd, of als je nog aan het kijken bent of het huis iets voor je is. Deze laatste mogelijkheid is uiteraard het verstandigst. Dat is de enige manier om nare verrassingen te voorkomen. Als er gebreken naar voren komen in de keuring, kun je bijvoorbeeld een lagere prijs overeenkomen met de aanbieder.

Het belang van een uitstekende voorbereiding

De meeste mensen kopen maar een keer in hun leven een huis. Het is dan ook erg belangrijk om deze belangrijke beslissing tot in de puntjes voor te bereiden. Een vakman kan hier absoluut bij helpen. Er zijn veel voorbeelden van verborgen gebreken in huis te bedenken. Het is dan ook raadzaam om een bouwkundige keuring uit te laten voeren om dit te voorkomen.

Reacties zijn uitgeschakeld