Een antislip-strip voorkomt uitglijden op een houten trap. Het is een handige toepassing, want de kans om onderuit te gaan is met een antislip-strip erg klein. Niemand wil ten slotte uitglijden met alle mogelijke gevolgen van dien.

Strip in plastic, rubber en gezandstraald

De antislip-strip is er in plastic en rubber. De plastic variant is verkrijgbaar als strip, tape of band. Deze slipstrip kan op een houten, stenen of glazen trap. De rubberen variant is er eentje in een T-vorm die in een ingefreesde sleuf in een houten trap wordt gelegd. Een aluminium profiel gaat vaak om een rubberen strip voor een nog stroever effect. Eigenaren van een glazen trap kunnen een sliplaag laten zandstralen in de glazen treden. Een trap wordt in alle gevallen stroever en lopen op blote voeten, sokken of schoenen is vanaf dan een stuk minder risicovol.

Structuur en kleur van de strip 

De rubberen antislip-strip is zwart, de plastic strip is er in allerlei kleuren. De plastic variant kent een korrelstructuur die gelijk staat aan schuurpapier. Zo is er een fijne en een zachte structuur. De anti-slipstrip, zowel in plastic als in rubber, is meestal te schilderen in dezelfde kleur als de trap. Dat kan als de strip een zogenoemde ral-code heeft.

Laat de vakman de infrees maken

Het is aan te raden om vakman in te huren om de infrees, de sleuf in de houten trap, te maken. Deze klus gebeurt met een bovenfreesmachine. U moet maar net handig genoeg zijn om de sleuf te maken, waardoor een vakman inhuren een verstandige keuze is.

Andere keuzes zijn maantjes en antislipverf 

Wie een antislip-strip niet mooi vindt of gewoonweg iets anders wil: ‘maantjes’ en antislipverf zijn twee alternatieven. Maantjes zijn er in stof en kunststof, hebben een harde onderlaag en worden met tape of lijm aan de trap vastgemaakt. De antislipverf gaat over de verf van de trap heen. De laag heeft een matte afwerking wat een antislip-effect geeft. Het is maar net wat uw voorkeur heeft: een antislip-strip, maantjes of antislipverf. Vraag vooral de specialist naar de beste aanpak voor uw trap.

Reacties zijn uitgeschakeld