Geen bedrijfsongevallen meer tijdens het hijsen

Helaas zien we het nog steeds maar al te vaak voorbij komen, bedrijfsongevallen tijdens het hijsen van zware lasten. Dit kan door allerlei verschillende redenen komen, soms valt er iets, soms wordt er iets omgestoten of juist niet goed opgelet. Dit is natuurlijk ook niet zo gek, want het hijsen van zware lasten is ook niet makkelijk en daardoor potentieel gevaarlijk.  Wat de oorzaak ook is, de gevolgen kunnen enorm zijn en moeten dan ook te alle tijde voorkomen worden.

Maar het lijkt niet heel makkelijk om een hijskraan ongeluk te voorkomen. De communicatie is natuurlijk heel lastig, omdat één iemand heel hoog zit en de rest beneden. Daarnaast is een zware last een gewoon best lastig subtiel te verplaatsen. Toch denken wij wel degelijk dat er manieren zijn om de kans op bedrijfsongevallen te verkleinen. Veilig hijsen doe je zo:

Onze aanrader

De meeste ongevallen gebeuren toch wel omdat er tot enige mate sprake is van onkunde of gewoonweg gebrek aan kennis op het gebied van veilig werken. Wat kan hierbij helpen?  Nouja, het medicijn voor onwetendheid is natuurlijk gewoon onderwijs.  Daarom raden wij altijd aan dat je je hoogwerkers een hoogwerk cursus laat volgen.Bij een dergelijke cursus leren je medewerkers namelijk alles over hoe je zo veilig mogelijk te werk gaat met bijvoorbeeld een heftruck, hijskraan of dergelijke apparaten. De cursus bestaat uit een theorie en praktijk gedeelte. Je werknemers leren dus zowel beter omgaan met de apparaten, en ook wat de regels van veilig werken zijn. Op deze manier wordt de onkunde bestreden door een gerichte training.

Cursussen worden door verschillende partijen aangeboden door heel Nederland. Het moet dan ook niet moeilijk zijn om een locatie te vinden bij jouw bedrijf in de buurt. Investeer dus in de veiligheid op de bouwplaats door een dergelijke cursus en breng het aantal bedrijfsongevallen terug. Bron: https://www.kap-opleidingen.nl/.

Reacties zijn uitgeschakeld