Dommekracht kopen

Dommekrachten, u heeft er vast wel eens van gehoord. Maar wat is het nu precies en waarvoor kan het gebruikt worden? Een dommekracht is een stuk gereedschap waarmee zware objecten opgetild kunnen worden en verplaatst. In feite heeft het eenzelfde functie als een krik. Ook al doet de naam anders vermoeden, dommekrachten zijn zo dom nog niet. Afhankelijk van de capaciteit, dus het hefvermogen, kunnen ze extreem zware lasten optillen. Een andere benaming voor een dommekracht is kelderwind. Het is eigenlijk een onmisbaar gereedschap voor de bouwwereld of de hulpverlening. Met dommekrachten kunnen voertuigen makkelijk opgetild worden zodat personen die eronder liggen snel uit hun benarde positie bevrijd kunnen worden. Maar ook in werkplaatsen, van autogarages bijvoorbeeld, zijn dommekrachten heel nuttig. Met kinderlijk gemak worden motoren uit een voertuig getild of weer terug geplaatst.

De kracht van dommekrachten

Een dommekracht is, in tegenstelling tot andere machines met dezelfde functie, makkelijk te verplaatsen. Hierdoor kunt u het meenemen naar elders. Ze nemen weinig ruimte in beslag waardoor ze prima passen in bijvoorbeeld bedrijfsbussen. Neem het mee naar een bouwplaats en ’s avonds weer mee terug naar de werkplaats. Het profiel van een dommekracht bestaat uit een kast waarin zich tandwielen en een tandheugel bevinden. Door te draaien aan een zogenaamde zwengel gaat de heugel omhoog. De zwengel is voorzien van een beveiliging waardoor het niet terug kan lopen. Dommekrachten zijn verkrijgbaar met zowel handmatige als hydraulische bediening. Afhankelijk van de capaciteit van het middel kan het lasten tillen tussen de 1500 kilo tot maar liefst 20 ton.

Veilig werken met dommekrachten

Dommekrachten voldoen uiteraard aan de strengste veiligheidseisen en normen, de zogenaamde DIN. Omdat u met zware lasten werkt is het belangrijk dat u veilig voor uzelf en de omgeving met de dommekracht werkt en het regelmatig laat inspecteren. Een bedrijf die u hier alles over kan vertellen en inspecties uit kan voeren is de Hijswinkel. Zij zijn gespecialiseerd in dommekrachten en ander essentieel hijsmateriaal. Alles van de allerbeste kwaliteit en uiteraard scherp geprijsd. Indien op voorraad kunt u deze al heel snel in huis hebben. Neem gerust een kijkje op de site en neem bij vragen over dommekrachten vrijblijvend contact met hen op.

Reacties zijn uitgeschakeld