De meest praktische manier om een trap geheel te renoveren, is het aanbrengen van een nieuwe verflaag. Door de jaren heen wordt er natuurlijk veel gelopen over de trap en dat zorgt ervoor dat de treden kunnen slijten. Als je het gevoel hebt dat je trap wel een renovatie kan gebruiken, dan hebben we een aantal tips voor je en leggen we je graag uit hoe een traprenovatiespecialist te werk gaat.

Zelf doen of toch uitbesteden?

Ook bij het renoveren van trappen is het mogelijk om een en ander zelf te doen. Dat kan in de meeste gevallen alleen als je ervaring hebt met het renoveren van meubels of trappen. Daarnaast moet je natuurlijk beschikken over het juiste gereedschap om de trap en een efficiënte werkwijze. Ook het schilderen van een trap is echt vakwerk, waarvoor precisie is vereist.

De nadelen van een doe-het-zelftrap

Zoals gezegd is het wel degelijk mogelijk om bepaalde onderdelen van het traprenovatieproces zelf uit te voeren. Dit leidt alleen wel snel tot ongewenste kosten wat haaks staat op het doel: een gerenoveerde trap. Zo heb je namelijk specialistisch gereedschap nodig en als je een fout maakt moet je alsnog een vakman inschakelen voor een goed eindresultaat.
verfkwasten

De voordelen van een echte traprenovatiespecialist

Als je ervoor kiest om voor de trap een vakman in te schakelen, dan kom je al snel bij Toptrap.nl uit. Wij zijn bovendien een van de weinige specialisten in traptreden in Nederland die volledig maatwerk levert. Uw traptreden worden namelijk met de hand gemaakt. Dat levert extra kwaliteit op waar een standaardtrap niet tegenop kan.

Een nieuwe frisse look met een geverfde trap

Als je ervoor kiest om de nieuwe trap ook te voorzien van een nieuw likje verf, dan kan de trap jaren vooruit. In veel gevallen is renoveren goedkoper dan het aanschaffen van een nieuwe trap. Toch zal de geverfde trap er ook weer helemaal als nieuw uit komen te zien!

Reacties zijn uitgeschakeld