Wanneer schakel je lekdetectie in

Een lekkage brengt meerdere gevolgen met zich mee. Denk aan waterschade, vochtplekken en schimmels in huis. Dit moet dan weer allemaal vervangen en gerepareerd worden, dus denk ook maar aan de kosten die erbij komen kijken. Om deze reden is het belangrijk om zo snel mogelijk actie te nemen als je denkt dat je een lekkage hebt. Je schakelt dan een lekdetectie specialist in die zo snel mogelijk de oorzaak voor je gaat zoeken zodat het ook nog een beetje op tijd opgelost kan worden. Wil je weten wat kan wijzen op een lekkage en waarvoor je lekdetectie inschakelt? Lees dan verder!

Wat kan wijzen op een lekkage?

  •     Waterschade en vochtplekken

Waterschade is een gevolg die vaak komt kijken bij een lekkage. Vaak zitten leidingen en afvoeren, waar de lekkage zich kan bevinden, achter de muur weggewerkt. Waterschade zal zich dus ook achter de muur voordoen en voor een tijd onopgemerkt kunnen blijven. Je kunt dus via vocht-of schimmelplekken op de vloer, muren of het plafond zien of je een lekkage hebt.

  •     De isolatie werkt slecht

Een lekkage kan veel schade toebrengen aan je isolatie. Sommige soorten isolatiemateriaal, zoals rotswol of glaswol, zijn niet goed bestand tegen vocht en verliezen daarom hun isolerend vermogen.

  •     Een hogere waterfactuur

Een lekkage zorgt natuurlijk voor waterverspilling, water dat je moet betalen. Controleer daarom elke maand goed jouw waterfactuur. Merk je ineens dat er sprake is van hoger waterverbruik? Dan moet dit wel een belletje bij je laten rinkelen.

Lekdetectie door een specialist

Het is niet altijd even makkelijk om een lekkage te detecteren.Je schakelt daarom een specialist in lekdetectie in. De specialist heeft speciale apparatuur waarmee hij een lekkage kan opsporen die niet met het blote oog te zien is. Zo weet je snel de oorzaak van de lekkage en kan er daarna samen gekeken worden naar een oplossing.

Reacties zijn uitgeschakeld