Handige producten bij het isoleren van je woning

De meest effectieve manier om de energie efficiëntie te verbeteren, is door je huis te isoleren. Isolatie kan het huis warm houden in de winter. Het zorgt ook in de zomer voor een aangename temperatuur in huis. Wanneer je huis goed geïsoleerd is, kun je 45% energie besparen. Het is echter een beetje moeilijk om het isolatiemateriaal te kiezen. Het is omdat er veel soorten isolatieproducten op de markt zijn. Je kunt bijvoorbeeld EPS isolatie, glasvezel deken, gespoten schuim of ingeblazen minerale wol vinden. Elk isolatiemateriaal heeft zijn eigen sterke en zwakke punten. Maar welk type isolatie is dan geschikt voor je woning? Check onderstaande uitleg om de juiste isolatie voor jouw huis te bepalen.

Isolatie van geëxpandeerd polystyreen (EPS)

EPS wordt vaak gebruikt voor dak isolatie of vloerisolatie. Deze isolatie is gemaakt van polystyreenkorrels. Dit materiaal wordt verwarmd zodat het kan uitzetten. De luchtbellen in dit materiaal dienen als een goede isolator. EPS biedt verschillende voordelen voor huiseigenaren. Deze isolatie is lichtgewicht en gemakkelijk te snijden. Op deze manier kan het installatieproces gemakkelijker verlopen. De prijs van EPS is redelijk betaalbaar maar heeft een hoge isolatiewaarde. Hierdoor kun je je huis isoleren zonder veel geld uit te geven. Verder is EPS bestand tegen de druk. Het is dus ideaal voor vloerisolatie. Deze isolatie kun je onder de betonvloer plaatsen als je woning kruipruimte heeft. Het vereist dik EPS materiaal voor vloerisolatie. Het kan dus drukbestendig zijn.

Deken isolatie

Het meest populaire isolatietype is rol isolatie of deken isolatie. Deze isolatie is er in verschillende soorten materialen zoals minerale wol, natuurlijke vezels en plastic vezels. Dit type isolatie wordt vaak gebruikt voor wand-, vloer- en zolderisolatie. De dekenisolatie is eenvoudig te snijden. Zo installeer je hem eenvoudig. Sommige fabrikanten bevestigen gezichten van papier of vinyl. Deze bekleding dient als dampscherm. Je vindt ook dekenisolatie met vlamwerende eigenschappen voor je keldermuur. Afhankelijk van de materialen heeft dekenisolatie een verschillende R-waarde en dikte. Overleg dus met de leverancier om de juiste isolatie voor jouw woning te bepalen.

Losse Isolatie

Het volgende type isolatieproduct wordt los gevulde isolatie genoemd. Dit type isolatie komt ook in verschillende materialen voor. Het bestaat uit kleine deeltjes schuim of vezels. De meest gebruikte materialen voor deze ingeblazen isolatie zijn glasvezel, cellulose en minerale wol. Dit type isolatie kan worden geïnstalleerd zonder de bestaande structuur te veranderen of te verstoren. Omdat het uit kleine deeltjes bestaat, kan deze isolatie op moeilijke locaties worden geïnstalleerd. Losse isolatie kan bijvoorbeeld worden aangebracht voor spouwmuren of zolders. Helaas moet het installatieproces van losse isolatie door professionals worden gedaan. Losse isolatie biedt verschillende voordelen. Ten eerste kan het in elke vorm van het dak worden geïnstalleerd. Omdat het elke ruimte kan bereiken, kan het een betere isolatie bieden. Je kunt ervoor kiezen om cellulose materiaal te gebruiken voor een milieuvriendelijke optie. Het proces van het installeren van losse isolatie is snel. De installateur blaast het schuim of de vezel met een industriële blazer. Binnen enkele uren is je zolder volledig geïsoleerd.

Reacties zijn uitgeschakeld